Annoncørbetalt indhold European Tech Group Hvad er Annoncørbetalt indhold?
Annonce:
Annonce:

5 brølere du skal undgå til efterårets gør-det-selv-projekt

Hvis ikke gør-det-selv-projektet skal ende i en farce, kræver det forberedelse og det rette udstyr. Vi kigger nærmere på 5 gængse gør-det-selv-brølere, så du kan navigere udenom og få succes med efterårets projekt.

Der er flere faldgruber, når du går i gang med efterårsferiens projekter. Her får du nogle tips til at styre udenom dem. Foto: Shutterstock
Der er flere faldgruber, når du går i gang med efterårsferiens projekter. Her får du nogle tips til at styre udenom dem. Foto: Shutterstock
Annonce:

Efterårsferien er lige om hjørnet, og det er fristende at få fikset det gamle skur, male børneværelset eller give sommerhuset en makeover, men de gode intentioner kan hurtigt komme til at spænde ben for dig, hvis ikke du ved, hvad du laver. Det kan blive en omkostelig affære at lave byggesjusk, når badeværelset skal vådrumssikres, ligesom gør-det-selv-skader kan forfølge dig resten af livet. Vi kigger nærmere på fem af de ting, der ofte går galt i forbindelse med et gør-det-selv-projekt.

Bøvl med badeværelset
Er du nu sikker på, du selv skal sætte det nye badeværelse op? Gør-det-selv-badeværelserne resulterer ikke kun i skæve fliser og uhensigtsmæssige fordybninger. Det kan gå rigtig galt, hvis fugearbejdet ikke er udført tilstrækkeligt grundigt, hvis du bruger de forkerte materialer eller hvis badeværelset ikke vådrumssikres efter forskrifterne. Faktisk kan det gå så galt, at det også går ud over andre dele af boligen. Hvis renoveringen er af kosmetisk art, kan du godt slippe afsted med at gøre det meste selv, men hold dig langt fra rørarbejdet.

Få styr på uniformen
Der er mange ting, der potentielt kan gå galt, når du pudser vægge op, river et skur ned eller sætter et nyt køkken op, og det er ikke udelukkende af håndværksmæssig karakter. Alene i 2020 skønnes det, at der har været 23.400 gør-det-selv-ulykker i Danmark, og derfor er der god grund til at se uniformen efter i sømmene. Har du husket handsker, maske og sikkerhedssko? Byggestøv i luften og skarpe genstande på gulvet kan være en billet til en tur på skadestuen, så tænk over din sikkerhed, når du forbereder gør-det-selv-projektet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Et eksempel på Airtox' sikkerhedssko er modellen UL1-P. Foto: Airtox
Et eksempel på Airtox' sikkerhedssko er modellen UL1-P. Foto: Airtox
 

Synes du, det er lidt voldsomt at investere i sikkerhedssko til et enkelt projekt? Så vælg et par sikkerhedssko fra Airtox, der til forveksling kunne ligne et par moderne sneakers. Skoene er lavet i et helt særligt letvægtsmateriale og fås i mange forskellige modeller, så du kan få det helt rette match af en sko, der sikrer dig masser af komfort, færre smerter og en bedre søvn på den lange bane. Som en hel særlig bonus kan du glæde dig over designet, der matcher din hverdagsstil.  

Et bor er ikke bare et bor
At bore huller og sætte et par billeder eller hylder op er noget, alle kan klare. Skulle man tro. Men så enkelt er det altså ikke, for et bor er ikke bare et bor, og det kan gå rigtig galt for enten boret eller overfladen, hvis ikke du har styr på din værktøjskasse. Det første du skal gøre, inden du borer løs, er at tjekke overfladen – og hvad der gemmer sig inde bag væggen, hvis du eksempelvis skal hænge billeder op. Som udgangspunkt findes der tre typer bor; metalbor, træbor og betonbor. Betonboret er velegnet til bl.a. fliser, sten og gipsvægge, mens metalboret og træboret egner sig til hhv. metal og træ. Skal du undvære et bor, kan metalboret også bruges til træ.

Husk ventilationen, når loftet efterisoleres
Inden vinteren for alvor er over os, kan det være fristende at efterisolere loftet, men det dur altså ikke at fylde op, uden at tænke ventilering ind i projektet. Får du lukket for loftets luftspalter, skaber du nemlig rum for skimmel og råd, og det kan selvsagt blive starten på en lavine af dårligt indeklima og råd i loft, vægge, mv. Sørg derfor for, at der som minimum er 5 cm. mellem isoleringsmaterialer og tag.

Undgå ulovligt el- og VVS-arbejde
Uanset hvor handy du er, er der altså visse ting, du skal overlade til eksperterne. Det gælder bl.a. el- og VVS-arbejde, som kan føre til brand og vandskader, hvis ikke det bliver udført korrekt. Lad være med at pille ved husets faste elinstallationer eller de faste vand- og afløbsinstallationer, men giv dig gerne i kast med udskiftning af blandingsbatteri eller stik. Er du i tvivl om, hvad du skal holde nallerne fra, så tjek Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

Dette er en annoncørbetalt artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med European Tech Group

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: