Et nyt våbenkapløb har set dagens lys.
For lige nu kæmper de største spillere på tech-markedet om at være bedst med AI-værktøjer, som folk kan bruge i hverdagen.
Senest har Microsoft tilføjet en billedskaber til deres søgetjeneste Bing, som kan fremstille fuldstændig unikke billeder ud fra de ord, man fodrer sin maskine med.
Bing har godt nok mange restriktioner på, hvad man må lave billeder af, men mulighederne føles stadig uendelige.
På billedet nedenfor er der eksempelvis blevet søgt på ”cowboy i en kjole som malet af Picasso”.
Artiklen fortsætter under billedet...
Kan meget mere
Og selvom man nærmest hver uge kan mere end i den forrige, så bevæger de største tech-giganter sig næsten for forsigtigt frem.
Det mener tech-ekspert David Guldager, der ikke ligefrem er overvældet af de nyeste satsninger fra Microsoft og Google.
- Jeg tror, at de kan meget mere, end de giver udtryk for. Så lige nu er vi et sted, hvor de giver os lidt legetøj ad gangen, men hvor de samtidig er bange for at give fuldstændig slip på kontrollen.
Derfor er situationen i branchen også nærmest omvendt af, hvordan det ellers tidligere har været, forklarer han.
- Tech-industrien har primært haft en tilgang med, at de ville ’go fast and break things’ ('arbejde hurtigt og ødelægge ting', red.) – og så samle stumperne op bagefter. Men når vi taler om kunstig intelligens, så er det vigtigt at have de her stopklodser, fordi det ellers kan få fatale og voldsomme konsekvenser, hvis teknologien bliver misbrugt.
Artiklen fortsætter under billedserien, hvor Bing har fortolket McDonalds' kendte klovn.
Sådan ser det ud, når AI fortolker Ronald McDonald gennem tiden
Den nye guldfeber
Lige nu er der nemlig ringe kontrol med og observation på, hvad de forskellige AI-produkter bliver brugt til. Ofte er det op til virksomhederne selv at have nogle politikker på området, som de selv skal håndhæve.
- Det er også grunden til, at man måske oplever mange begrænsninger, når man gerne vil sidde med de her forskellige AI’s og eksperimentere, forklarer David Guldager.
I videoen nedenfor forklarer Ekstra Bladet, hvordan kunstig intelligens kan bruges til at manipulere med virkelige begivenheder.
Et billede, der forestiller en knælende Vladimir Putin, der kærtegner den kinesiske præsident Xi Jinpings hænder under et statsbesøg i Rusland er gået viralt, men er det ægte eller er det kunstigt skabt?
Han er dog stadig spændt på at se, hvordan kapløbet udvikler sig.
- Det her er den nye guldfeber, og der er rigtig mange penge på spil. Og når folk øjner penge, så kan etik og moral godt blive skubbet til side, siger han.