Bizar opfindelse: 'Halv-svedig' robotfinger med levende hud

Japanske forskere har lavet en mærkværdig robotfinger med levende hud, som endda også har vist sig at kunne helbrede sig selv

Robotfingeren er dækket af levende hud og skal holdes fugtig, så cellerne ikke dør. Foto: Biohybrid Systems (Takeuchi) Laboratory, The University of Tokyo via Reuters/Ritzau Scanpix
Robotfingeren er dækket af levende hud og skal holdes fugtig, så cellerne ikke dør. Foto: Biohybrid Systems (Takeuchi) Laboratory, The University of Tokyo via Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Teknologi

Måske kan du snart få din egen personlige hjælper til at pille næse.

Japanske forskere har i hvert fald lavet en 'halv-svedig' robotfinger, som er dækket af levende hud. Ifølge forskerne selv bringer opfindelsen videnskaben et skridt nærmere på menneskelignende robotter.

Det skriver britiske The Guardian.

Det første skridt
Hos forskerne er der masser af entusiasme og gåpåmod at spor, selvom flere var splittet i debatten om, hvorvidt folk ville synes, at den menneskelignende robotfinger er uhyggelig eller ej.

Artiklen fortsætter under billedet ...

- Vi er overraskede over, hvor godt hudvævet tilpasser sig robottens overflade. Dette arbejde er kun det første skridt mod at skabe robotter dækket med levende hud, siger Shoji Takeuchi, som er professor ved Universitetet i Tokyo og ledede arbejdet med robotfingeren.

Ifølge Shoji Takeuchi er levende hud den 'ultimative løsning' til at give robotter et mere levende udtryk, når det kommer til berøring og udseende.

Slet ikke færdig
Arbejdet har slet ikke nået til den sidste fase endnu. Huden er meget svagere end normal hud, og det skal holdes fugtigt, da cellerne dør, hvis huden bliver for tør.

Derfor har forskerholdet stadig meget planlagt i den nærmeste fremtid.

Her vil man nemlig inkorporere mere sofistikerede strukturer i selve huden, herunder sensoriske neuroner, hårsække, negle og svedkirtler. Dertil arbejder man også på at beklæde et helt robotansigt med samme hud.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind