Annonce:
Annonce:

Derfor skal du ikke købe den iPhone

Der er ikke meget at komme efter i den op mod 16.500 kroner dyre iPhone 14-serie, som Apple præsenterede i begyndelsen af september

Arkivfoto: Getty Images
Arkivfoto: Getty Images
Annonce:
Følg Teknologi

Mens Apple ikke holdt igen med lovprisninger om nye, smarte features og mange gode salgsargumenter for den nyeste æbletelefon, er der imidlertid ikke mange gode grunde til at købe iPhone 14.

Her er fem grunde til ikke at købe iPhone 14:

Foto: Andrew Kelley/Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Kelley/Ritzau Scanpix
 

Læs også: Seneste nyt om iPhones

Hypet satellitfunktion virker ikke i Danmark
Apple gjorde et stort nummer ud af, at iPhone 14 kan sende tekstbeskeder til alarmcentralen via satellitter i nødstilfælde, hvor der ellers ingen dækning er. Det er da også smart – og kan potentielt redde menneskeliv. Knap så smart er det dog, at satellitfunktionen ikke virker i Danmark og Europa.

Arkivfoto: Getty Images
Arkivfoto: Getty Images
 

Annonce:

Gammelt design
Ser man bort fra kamerasystemet i de dyrere iPhone 14 Pro og 14 Pro Max, er det svært at spotte nyhederne i iPhone 14. De færreste vil være i stand til at skelne den nye iPhone 14 fra sidste års iPhone 13. På design og funktionalitet er der altså absolut intet nyt i iPhone 14.

Registrering af ulykker er en gratis omgang
iPhone 14 kan automatisk registrere, at du er i en alvorlig bilulykke og ringe til alarmcentralen. Det er umiddelbart en smart funktion, men også lidt af en gratis omgang.

Først og fremmest har en lignende funktion, eCall, været obligatorisk i alle nye biler solgt fra 1. marts 2018. Derudover har Apple ikke leveret nogen form for dokumentation på funktionens effekt.

Medmindre du køber en brugt bil, har iPhone 14’s eCall-funktion altså ingen dokumenteret værdi.

Foto: Handout/Reuters
Foto: Handout/Reuters
 

Hæver priserne med svimlende 33 procent
iPhone 14-serien er blevet op mod 33 procent dyrere sammenlignet med de tilsvarende iPhone 13-modeller. Intet mindre end 16.499 kroner koster den dyreste model.

Annonce:

I en tid, hvor forbrugerne i forvejen kæmper med vanvittige prisstigninger på energi og madvarer, virker det tonedøvt at hæve priserne så voldsomt på en telefon, som ikke rummer særlig gode kvaliteter.

Bedre og billigere alternativer
Glem iPhone 14. Der findes flere langt bedre og billigere alternativer.

OnePlus 10 Pro er en topmodel med flot design, rigtigt gode kameraer, lang batteritid og lynhurtig ydeevne. Alt sammen for under 6.700 kroner. Se test og anmeldelse af OnePlus 10 Pro.

Xiaomi 12 er et andet godt alternativ, som giver endnu mere mobil til prisen: Under 4.400 kroner for et godt kamera, hurtig ydeevne og en simpel brugerflade. Se test og anmeldelse af Xiaomi 12.

Sidst, men ikke mindst, er iPhone 13-serien stort set lige så god som iPhone 14-serien, og så er prisen fra kun 5.555 kroner. Se test og anmeldelse af iPhone 13 og 13 mini.

Hvis skærme evig
og altid kommer imellem jer ved middagsbordet, var det måske tid til en omstrukturering. Læs Ekstra Bladets Familiecoach's bud på, hvordan du styrer familiens skærmtid.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: