Annonce:
Annonce:

Dyr fejltagelse på mobilen: Læste ikke beskeden

Du skal huske at læse hele beskeden, hvis dit teleselskab skriver til dig, viser en ny sag fra Teleankenævnet

Det er en dyr fejltagelse, hvis du ikke læser beskeder fra dit teleselskab - og andre firmaer du har en aftale med - grundigt. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Det er en dyr fejltagelse, hvis du ikke læser beskeder fra dit teleselskab - og andre firmaer du har en aftale med - grundigt. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Teknologi

TIP OS: Har du lignende oplevelser, eller kender du mere til denne sag? Tip os i en mail til tech@eb.dk eller mobil/signal/telegram: 24251313 - fortrolighed gives, hvis det ønskes

Det bliver dyrt for flere YouSee-kunder, at de aldrig opdagede, at selskabet ændrede et meget vigtigt vilkår i deres abonnement. Resultatet er nu tusindvis af kroner i ekstraregninger for opkald til blandt andet Cuba og Iran.

Regninger, som Teleankenævnet netop har afgjort var helt i orden.

I den ene sag lyder ekstraregningen på 8336 kroner for opkald til Cuba, mens der i sagen om Iran er landet regninger på over 3500 kroner hos en kunde.

Jagter danske tv-seere: Kopiadvokat sigtet for bedrageri

Læs det hele
Problemet for kunderne er, at YouSee faktisk har givet dem besked om, at disse lande - der ligger uden for EU - ikke længere er med i deres abonnementer. Så hvor prisen tidligere var markant lavere, skal der nu afregnes en ofte meget høj minutpris.

Annonce:

Kunderne mener omvendt, at den besked, de har fået fra YouSee, ikke grundigt nok har forklaret, at de mister adgangen til at ringe billigt til lande, de har brug for at ringe til.

Men nævnets afgørelser er ganske klare: Hvis du har fået en besked om, at dit abonnement ændrer sig, så skal du læse alt. Også de mange betingelser med småt, der ofte følger med.

Corona sætter skub i nethandel

Ikke i orden
På et punkt får YouSee dog en løftet pegefinger. Nemlig at selskabet skrev til mindst en af kunderne, at opsigelsen skulle ske ved at ringe til dem.

'Nævnet skal dog, i forhold til klagers mulighed for at ændre eller opsige abonnementet, bemærke, at det af varslingsbrevet fremgår, at man for at opsige aftalen skal ringe til indklagede.

'Nævnet finder det ikke hensigtsmæssigt at begrænse opsigelsesmåden til telefonisk henvendelse,' står der i afgørelsen.

Annonce:

Det er ifølge nævnet og de gældende regler for god markedsføring ikke i orden, da det skal være lige så nemt at opsige et abonnement som at tegne det.

YouSee har efterfølgende svaret nævnet, at kunderne godt kan opsige på andre måder end ved at ringe.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: