Den nyeste tilbygning til PlayStation-spillet Horizon Forbidden West har nok ikke fået den modtagelse, som spilselskabet bag havde håbet på.
Siden udgivelsen 19. april er det nemlig blevet overdynget med hadefulde anmeldelser fra spillere, som blandt andet anklager det for at være ’LGBTQ-propaganda’ og ødelagt af ’den homoseksuelle-agenda'.
Flere medier har beskrevet, hvordan spillet er blevet udsat for det, man betegner som regulær ’review-bombing’, hvor brugere i massevis giver så dårlige anmeldelser som overhovedet muligt.
På baggrund af de mange hadske kommentarer har anmelderplatformen Metacritic nu planer om at ændre deres anmelder-system.
De vil nemlig gerne slå hårdere ned på hadske kommentarer, skriver spilmediet Eurogamer.
Artiklen fortsætter under billedet...
Anmeldelser fjernet
Metacritic fortæller, at de er klar over de ’krænkende og respektløse’ anmeldelser af den nye tilbygning.
’Vores hold vurderer hver eneste anmeldelse om krænkende indhold, og hvis de overtræder vores retningslinjer, fjerner vi dem’, fortæller en talsmand fra Metacritic og uddyber:
’Vi i gang med at udvikle vores processer og værktøjer, så vi i de kommende måneder kan indføre strengere moderation af vores indhold’, udtaler en talsperson fra Metacritic.
Siden weekenden er flere af de mest homofobiske anmeldelser blevet fjernet fra Metacritic.
Spillet har derfor lige nu en samlet score på 4 ud af 10 på baggrund af omkring 1600 bruger-anmeldelser, mens spil-anmeldere samlet har givet det 82 ud af 100.
Tidligere på året oplevede tv-hittet ’The Last Of Us’, der bygger på et PlayStation-spil af samme navn, sure seere på grund af LGBTQ-karakterer i serien.
Derfor så Bella Ramsey, der har en hovedrolle i serien, sig nødsaget til at sætte kritikerne på plads.
'Jeg ved godt, at folk må tænke, hvad de vil. Men de må bare vænne sig til det. Hvis de ikke vil se serien, fordi den viser en historie om et homoseksuelt par, eller fordi den har en karakter, som er transkønnet, så er det op til dem, det er dem, der går glip af noget', sagde hun dengang.