Annonce:
Annonce:

Er din mobil ferieklar? Her er hele tjeklisten

Tager du smartphonen med på ferie, kan den blive endnu bedre, hvis du følger disse råd

Det gælder om at have de rigtige programmer og rutiner klar, inden du tager mobil og tablet med på ferie.
Det gælder om at have de rigtige programmer og rutiner klar, inden du tager mobil og tablet med på ferie.
Annonce:
Følg Teknologi

Nye lande og nye horisonter venter forude, når der om nogle få uger står sommerferie i kalenderen for mange danskere.

Og din smartphone kan her vise sig at være til stor nytte samt sikre underholdningen på farten. Men altså kun hvis du gør den ferieklar, skriver Mobilsiden.dk.

Derfor får du herunder de bedste anbefalinger og gode råd til en sikker, praktisk og problemfri ferie med mobilen som assistent.

Har du netop tjekket mail? Derfor skal du lade være

 

Gør mobilen pålidelig

Først og fremmest skal du sikre dig at mobilen holder sig i live, for der kan være langt til nærmeste stikkontakt hvis du sidder fastspændt i flyveren eller fast på de sydtyske motorveje.

LÆS OGSÅ: Stor forskel på hvor lysstærke smartphones er i sollys

Står den på bilferie er en USB-adapter til cigaretstikket oplagt. Alternativt kan du investere i en batterioplader.

Annonce:

En powerbank på 3.000 mAh leverer strøm nok til en fuld opladning til de fleste smartphones, mens du skal op i 6.000-8.000 mAh-klassen for at få tabletten ladet helt op.

Samme mobilregning overalt: Teleselskab gør EU til dansk zone

 

Gør smartphonen sikker

Sørg for at indstille en skærmlås på din mobil og at slå 'find din enhed'-funktionen til under indstillingerne – skulle du glemme mobilen i farten, er det nu mere sandsynligt at du genfinder den og sikrer personfølsomme oplysninger.

LÆS OGSÅ: Vild tech - Dette cover kører Android på iPhone

Skulle en mobiltyv være på færde, kan du spærre telefonen på afstand og han vil derfor ikke få meget ud af din spærrede mobil. Husk dog også at spærre SIM-kortet og IMEI-nummer hos din teleudbyder i tilfælde af tyveri.

Slukker du mobilen i udlandet: Det koster det dig at tænde den igen

 

Gør den vandtæt

Vand og sand er mobilens fjende nummer 1 og 2 – derfor er en vandtæt pose et must, hvis strandtur eller et regnskyl kan true smartphonens eksistens.

Annonce:

LÆS OGSÅ: Apple event på mandag - dette kan du forvente

Her kan du gå efter et lommevenligt cover som kun beskytter mobilen, eller søge mod en større drybag som også vil have plads til pas, papirer og andet som skal holdes tørt.

 

Del lyden

Et dobbelt-jackstik er en enkel måde at sikre sig ro på bagsædet eller at hygge sig med vennen eller kæresten under togrejsen.

Den fylder minimalt og kan endda spare på strømmen da man nu kan deles om adspredelsen på en tablet.

 

Pas på data

Tale, SMS og data er væsentligt dyrere så snart du befinder dig udenfor landets grænser. Men det er der råd for.

De fleste større danske operatører tilbyder nu udlandspakker som både giver dig billigere eller gratis tale i flere lande.

LÆS OGSÅ: Google navngiver Android N før tid

Annonce:

Rejser du meget, kan det endda være fordelagtigt at skifte abonnement til operatører som 3, Telia og Telenor, som tilbyder store datapakker samt fri tale og SMS i dusinvis af lande.

Ønsker du bare at begrænse forbruget, kan du nøjes med at slå datatrafik fra på din smartphone og fortrinvis benytte dig af de lokaler hoteller og caféers Wi-Fi.

Dyr feriefælde: Disse sms'er kan koste dig kassen

 

Gå offline

Da udlandsdata kan få mobilregningen til at løbe løbsk, kan det betale sig med noget forberedelse.

Husk derfor at hente de spil og apps du skal bruge på forhånd - og få overført de bøger, film og den musik du behøver. En lille oprydning i dine filer og apps kan her være på sin plads. Og så får du også plads til flere feriefotos og videoer.

LÆS OGSÅ: Apple vil lancere iMessage til Android ved WWDC

Visse streaming-apps gør det desuden muligt at gemme offline kartotek. Spotify, Apple Music og ViaPlay lader dig eksempelvis gemme lyd og film til senere brug.

Annonce:

Du kan også med fordel gemme kort over de områder du skal besøge. Både Googles og Apples kort lader gemme på områder, mens du i apps som Here Maps og Krak kan hente kort over hele lande og kontinenter.

Køb ny mobil i udlandet: Her er 5 fælder du skal undgå

 

Hent de rigtige apps

Expedia (iOS/Android), Kayak (iOS/Android), Booking.com (iOS/Android) og Momondo (iOS/Android) er alle stærke bud, når den bedste og billigste overnatning, flybillet eller billeje skal findes.

Når du vælger siddeplads i flyveren kan du med fordel have app’en SeatGuru (iOS/Android) til råds, så du kan afværge de værste flysæder – så slipper du for at tilbringe den lange rejse klods op af toilettet eller med et sæde som ikke kan lænes tilbage.

Alternativt er Airbnb (iOS/Android) og Uber (iOS/Android) gode at have med, hvis du vil finde alternative måder at bo og blive transporteret på under din ferie.

Pas på: Gratis udlandstelefoni er ikke altid gratis

Annonce:

Inden turen går sydpå, kan du også med fordel hente app’en til din nærmeste lufthavn, eksempelvis Københavns (iOS/Android) og Billunds lufthavns-app (web-app), for at holde dig liveopdateret omkring eventuelle forsinkelser.

Når du er fremme til rejsemålet, er Tripadvisor (iOS/Android) og Yelp (iOS/Android) behjælpelige, og assisterer dig ved at finde de mest interessante seværdigheder eller de bedste restauranter samt forlystelser omkring dig.

De fleste kan det desuden med at blive forstået med dansk eller skoleengelsk. Her kan en app som Google Translate (iOS/Android) assistere med både oversættelser samt med den rette udtale.

Hvordan bruger du din mobil under ferien?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: