Annonce:
Annonce:

Ét ur over dem alle

Det er svært at få af, når du taget det på

Annonce:
Følg Teknologi

Garmin Enduro 2 Multisportsur

Det er ikke alle, der er værdige til at bære Garmins nye topmodel Enduro 2.

Det må Ekstra Bladet sande efter knap en måneds test af topmodellen fra de amerikanske smarturmagere.

Det er en kamp at dræne det kun 70 gram tunge GPS-ur for strøm sammenlignet med andre moderne livsstilsure, selvom man registrerer alt fra adskillige udskejelser i fitnesscentret, gåture, cykling til og fra arbejdet og almindelig hverdagsbrug.

Det er nemlig slet ikke nok for Enduro 2, der bejler til en helt anden type.

 

Den perfekte partner
Uret er som skabt til ekstremsportsudøveren, der drømmer om at løbe med Herskerringen fra Herredets grønne enge til Dommedagsbjergets vulkan dybt inde i Mordor uden at fare vild eller løbe tør for batteri.

Og tilbage igen dagen efter.

Annonce:

Men sin massive titanium-indpakkede ramme, solpaneler og tykkelse på lidt over 1,5 centimeter har Enduro 2 den helt rigtige robusthed for soloisten, der uden tøven udsætter sig selv for adrenalinpumpende eventyr under barske omstændigheder, uanset om det er heliskiing, triatlon, bjergbestigning, ultraløb, ironman eller hvad ellers udholdenhedsatleten lyster.

Trods størrelsen er det behageligt at have uret på særligt med den medfølgende nylonrem. Der medfølger også en silikone-rem, som er knap så behagelig, men måske at foretrække under vådere omstændigheder.

Men selvom man har en fysik og eventyrlyst på niveau med en hobbit, har Enduro 2 mange spændende funktioner.

 

46 dage
Ekstremsport kræver udholdenhed, og netop det er en af hovedattraktionerne i Enduro 2. Batteriet holder op til 34 dage og helt op til 46 dage med solcellerne slået til.

Uret holder strøm i 150 timer med gps-tracking med solceller, og ønsker man størst mulig præcision med den såkaldte multi-band tracking, holder det stadig op til 81 timer.

Presser man batteriet til det yderste med streaming af musik til sine høretelefoner og alle satellitsystemer slået til, er der stadig batteri til 20 timer.

Annonce:

I langt de fleste tilfælde vil man dog gøre brug af smarturets SatIQ-funktion, som optimerer batteritiden ved automatisk at sikre det optimale signal til gps'en uden at slå alle satelitsystemer til.

 

Bedst i solskin
Smarturet holder mest strøm i solskinsvejr, hvor det såkaldte 'transflective' LCD-display gør det muligt at læse skærmen på trods af lysstærke omgivelser ved hjælp af en særlig teknologi, som bruger lyset til at forstærke baggrunden og samtidigt spare på batteriet.

Som noget nyt har uret fået 32 gigabyte lagerplads, som man blandt andet kan fylde med musik. Det svarer ifølge Garmin til omkring 2000 sange, som man kan overføre ved at linke uret til Spotify. Der er dog ikke plads til så meget musik, hvis man downloader mange kort.

Den anden hovedattraktion bærer præg af Garmins årtier-lange erfaring med gps. Uret kommer med farvelagte kort for det område, uret er købt i, men man kan downloade kort til alle andre steder, som inkluderer forslag til ruter uanset om du går, løber eller cykler.

Annonce:

Med den nye funktion Grade Adjusted Pace tager uret også højde for stigninger og nedstigninger under dine ture, når den viser dig tempoet. Det vil sige, at den justerer dit tempo til at være langsommere, når du løber ned ad bakke og vice versa op. Det er særlig brugbart, hvis man skiftevis løber i fladt eller kuperet terræn, men gerne vil sammenligne sine præstationer.

 

Oldnordisk brugerflade
Enduro 2 er pakket med funktioner, der også tæller højdemåler, barometer, iltmåler, kropstemperaturmåler og hjertefrekvensvariabilitet, der hjælper dig med at beslutte, om du er klar til hård træning. For blot at nævne et par ting.

Hvis man skifter fra et livsstilsur, som Samsungs Galaxy Watch eller Apple Watch, føles brugerfladen oldnordisk. Det er helt tydeligt, at Garmin går langt mere op i funktionalitet end design, og derfor skal man være forberedt på, at det tager lang tid at sætte sig ind i alle funktionerne.

Men når du har lært uret at kende, er det svært at få af, når du taget det på. Lidt ligesom Herskeringen.

Prislinks i artiklen

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner Pricerunner, som vi modtager en mindre betaling pr. klik for.

Redaktionen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: