Annonce:
Annonce:

Her forbyder de salg af iPhones

iPhones kan måske snart være fortid i Brasilien

iPhones kan snart være fortid i Brasilien. Foto: JUSTIN SULLIVAN/Ritzau Scanpix
iPhones kan snart være fortid i Brasilien. Foto: JUSTIN SULLIVAN/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Teknologi

De har fået nok!

Brasilien vil forbyde Apple at sælge sine iPhones i landet, fordi telefonerne ikke inkluderer en oplader, når man køber produktet.

Det skriver BBC.

Tirsdag offentliggjorde Brasiliens justitsministerium, at de har straffet Apple med en bøde på et beløb svarende til 17,5 millioner kroner.

Det brasilianske forbruger-bureau, Senacon, siger, at beslutningen om ikke at inkludere en oplader med de nye iPhones er diskriminerende over for kunderne, fordi de får et 'ufuldkomment produkt.'

De understreger, at man ikke kan bruge telefonen uden en oplader og kritiserer, at prisen på iPhones heller ikke er faldet, siden de begyndte ikke at inkludere en oplader.

Annonce:

Stoppede i 2020
Apple vil appellere forbuddet, men i en pressemeddelelse til Reuters fortæller de, at de vil komme frem til en løsning i samarbejde med de brasilianske myndigheder, men de nævner også, at de allerede har vundet flere retssager i Brasilien om samme emne.

Læs også: Lønsedler afsløret: Så meget tjener de i tech-branchen

I forbindelse med offentliggørelsen af iPhone 12 i 2020 stoppede Apple med at inkludere opladere og høretelefoner, når man købte produktet.

Tech-giganten forklarede beslutningen med, at det var af hensyn til miljøet.

- Nogle gange handler det ikke om det, vi laver, men det vi ikke laver, sagde Apples vicepræsident, Lisa Jackson i 2020 og tilføjede, at der allerede fandtes to milliarder Apple-opladere på verdensplan

EU besluttede tidligere på året, at alle håndholdte elektroniske enheder som mobiltelefoner og tablets fra efteråret 2024 skal inkludere det samme opladerkabel på tværs af medlemslandene.

Apple lancerede onsdag den nye iPhone 14 og et splinternyt Apple Watch. Læs mere her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: