Ikea go home.
For der er en ny kødbollechef i byen, og bollen er ikke lavet af kød, du nogensinde har smagt før.
Forskere fra det Australske selskab Vow har nemlig genskabt kødet fra en uddød mammut og brugt det til den runde spise.
Artiklen fortsætter under billedet…
Vil ændre folks adfærd
Ideen med projekter er at demonstrere potentialet af kød skabt fra celler, så man slipper for at slagte dyr.
Vow har allerede groet kød fra mere end 50 arter af dyr – heriblandt alpakaer, bøfler, krokodiller, krokodiller og forskellige slags fisk.
Det første stykke kød, som virksomheden forventer at sælge i den virkelige verden, bliver japanske vagtler, som man vil kunne finde i dumplings i Singapore i løbet af i år.
’Vi har altså et problem i forhold til at ændre folks adfærd, når det kommer til kødforbrug,' siger George Peppou, der er chef for Vow, og uddyber:
’Vores mål er derfor at få rykket et par milliarder kødspisere væk fra de konventionelle kødproteiner for i stedet at spise ting, der er produceret i vores elektrificerede systemer.'
Ingen har smagt den
Grunden, til at den falske kødproducent valgte at lave mammutkød, er simpel.
De mener nemlig, at den forhistoriske kæmpe er et godt symbol for både uddøde dyr og klimaforandringer.
’Dyret er efter alt at dømme blevet drevet til udryddelse på grund af mennesker og stigende temperaturer efter sidste istid,' fortæller Tim Naokesmith, som er en af medstifterne af Vow.
Det vides ikke, hvordan mammut smager, for ingen har endnu dristet sig til at tage en bid af kødbollen.
’Vi har ikke set det her protein i flere tusinde år, så vi ved ikke, hvordan vores maver vil reagere på det,' forklarer en af forskerne bag projektet.