Kommer i e-Boks fra i dag

Det er slut med, at kun moren får vigtig post. Børn er et fælles ansvar, siger ligestillingsministeren

Ligestillingsminister Trine Bramsen (S) er glad for, at begge forældre nu får post i deres digitale postkasser. (Arkivfoto). Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Ligestillingsminister Trine Bramsen (S) er glad for, at begge forældre nu får post i deres digitale postkasser. (Arkivfoto). Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Følg Teknologi

Hidtil har det alt for ofte kun været den ene forælder - typisk moren - der får post i eksempelvis e-Boks, når et barn får vuggestueplads eller skal skrives ind på den nærmeste skole.

Men det er slut nu. For fra i dag, mandag, bliver al post fra det offentlige om et barn sendt til begge forældre.

Folketinget vedtog sidste år et lovforslag om, at begge forældre skal have digital besked i de digitale postkasser såsom e-Boks eller mit.dk, når det drejer sig om deres børn.

Nu træder det så i kraft, og det glæder ligestillingsminister Trine Bramsen (S).

- Vi skal selvfølgelig ikke være med til at fastholde en stereotyp forestilling om, at beskeder fra det offentlige om børn nok mest er relevante for moren.

- Børn er et fælles ansvar, og derfor skal begge forældre selvfølgelig også have de relevante oplysninger. Det bliver nu helt klart, at digital post om et fælles barn skal sendes til begge forældre, siger Bramsen i en pressemeddelelse.

Lovændringen betyder ifølge Transportministeriet, hvor ligestillingsområdet hører under, at offentlige myndigheder nu som udgangspunkt skal sende digital post omhandlende et fælles barn, og som er rettet mod begge forældre med forældremyndigheden, til begge.

Fra nytår kom der også nye regler for udbetaling af børnepenge. Fra 1. januar er børnepengene delt mellem forældrene, hvis de har fælles forældremyndighed. Før i tiden var det moren, der i udgangspunkt fik børnepengene.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+