Annonce:
Annonce:

Måske det bedste til prisen

Samsungs nye smartur har fået safirglas og lidt mere batteri

Annonce:
Følg Teknologi

Samsung Galaxy Watch 5

Efterspørgslen på smarture stiger fortsat globalt, og derfor har sydkoreanske Samsung ikke overraskende lanceret et opdateret Galaxy Watch samtidig med de nye Z Flip 4 og Z Fold 4.

Forbedringerne er svære at få øje på, for det er praktisk talt umuligt at se forskel på Galaxy Watch 5 og forgængeren, Watch 4, med undtagelse af remmenes opdaterede farver, der matcher de nye Z Flip 4.

 

Processoren er fortsat Exynos W920, den har stadig 1.5GB RAM og 16GB hukommelse, Samsung Pay, gps samt mulighed for mobilforbindelse, så man eksempelvis kan streame musik til høretelefoner på løbeturen uden at have mobilen i lommen.

Den helt store opgradering er Watch 5’s safirglas, der øger urets resistens over for ridser og skrammer markant.

Annonce:

Kombineret med en tæthedgrad på IP68, som betyder, at uret er støvtæt og kan bruges under vand, er der lagt op til et langt liv, så længe batteriet tillader.

 

Urets vægt er øget en smule på grund af det nye, større batteri, som ifølge Samsung øger den maksimale batteritid fra omkring 40 til omkring 50 timer.

I praksis under almindelig brug holder det typisk kun omkring 30 timer, hvilket betyder, at man alligevel oplader det hver nat.

Hvis du virkelig belaster batteriet med aktivitetsregistrering, always-on og streaming via mobilnettet, er det også muligt at køre uret fladt i løbet af en arbejdsdag.

Altså ikke den helt store forbedring, medmindre man ikke har noget imod at oplade uret midt på dagen. En opladning fra flad til fuld tager mellem én time og halvanden.

 

Sydkoreanerne har altid været exceptionelt dygtige til at lave skærme og displays, og Watch 5 er ingen undtagelse.

Annonce:

Med fuld lysstyrke står urets AMOLED-skærm knivskarpt og levende. Det er behageligt at se på, og de forskellige watchfaces er intelligent designet til det runde ur. Man kan navigere ved at føre fingeren langs kanten som en digital drejeskive. Det fungerer virkelig godt.

 

Uret kører fortsat med Wear OS, som understøtter alle Googles apps, og det virker kun til Android-mobiler (8.0 eller nyere).

Der findes et hav af fremragende apps til Wear OS, men Elektrokardiogram understøttes kun, hvis man har en Samsung-mobil, og kvaliteten af alternativer til Samsung Health-appen er svingende. Watch 5 fungerer helt klart bedst, hvis man har en Samsung-mobil.

 

Med Galaxy Watch 5 får man et solidt smartur med et fantastisk display og god holdbarhed. Batteriet er ikke imponerede, men det er tilstrækkeligt, hvis man ikke har noget imod en natlig opladning.

Uret er ikke en stor opgradering over forgængeren, men er glimrende for Samsung-brugere og muligvis det bedste Android-baserede smartur til prisen på markedet lige nu.

Prislinks i artiklen

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner Pricerunner, som vi modtager en mindre betaling pr. klik for.

Redaktionen

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Fik du læst?

Hvor billigt kan det gøres?

Langt liv for en god pris 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: