Annonce:
Annonce:

Nu kan du downloade iOS 16

Android-brugerne kan grine, mens Apple-ejere gnider sig i hænderne

Nogle funktioner så som crash detection får man kun med den nye iPhone 14 eller Apple Watch 8. Mange andre kan man dog få adgang til ved at downloade Apples nyeste stsyresystem, iOS 16. Foto: Brittany Hosea-Small / AFP
Nogle funktioner så som crash detection får man kun med den nye iPhone 14 eller Apple Watch 8. Mange andre kan man dog få adgang til ved at downloade Apples nyeste stsyresystem, iOS 16. Foto: Brittany Hosea-Small / AFP
Annonce:
Følg Teknologi

Apple præsenterede i sidste uge den måske mindste generations-opgradering i iPhone's mere end 15 år lange historie. 

Den nye iPhone 14 ligner, ifølge flere af de godt 1000 inviterede gæster til techfirmaets årlige event i deres californiske hovedkvarter, til forveksling iPhone 13. 

Selv den afdøde Apple-grundlægger Steve Jobs egen datter gjorde tykt grin med, hvor smal opgraderingen var. 

Til gengæld behøver du ikke en ny iPhone for at få glæde af mange af de nye og forbedrede funktioner, som typisk følger i halen på lanceringen.

Disse iPhones får iOS 16

Følge iPhones fungerer med Apples nye iOS 16.

 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone SE (2. generation)
 • iPhone SE (3. generation)
 • iPhone 11-serien
 • iPhone 12-serien
 • iPhone 13-serien

iPhones 7 og ældre fungerer fortsat med iOS 15.

Flere nye Apple-funktioner
Blandt de mest interessante funktioner er Apples nye hjemmeskærm, som nu begynder at have nogle af de samme muligheder for personlig tilpasning, som Android-brugere længe har haft.

Annonce:

Den nye hjemmeskærm har mange ligheder med Apple Watch. Hold fingeren nede for at komme ind til hjemmeskærmens nye menu, hvor du kan vælge mellem en række forskellige baggrunde og tilføje op til fire forskellige widgets som eksempelvis vejr og værdipapirer.

Du kan nu også tilføje en widget for aktivitet, selv om du ikke ejer et Apple Watch. Som noget nyt tæller iPhone dine skridt og din distance og estimerer, hvor mange kalorier, du har forbrændt ud fra disse.

Med iOS 16 er det også muligt at redigere afsendte beskeder op til fem gange i et kvarter efter beskeden er sendt første gang, når man sender det til andre brugere med iOS 16.

Hvis modtageren ikke har Apples nyeste styresystem, modtager de en ny besked, med den gamle besked efterfulgt af 'Redigeret til' og den nye besked. Det er smart, hvis man ønsker at udøve korrektur på sig selv eller vil uddybe sin egen besked. Det hjælper knapt så meget, hvis man har sendt en besked, man fortryder.

Hold fingeren nede på en besked og vælg 'Rediger' i pop-up-menuen for at få adgang til funktionen.

Annonce:

Hvis du er glad for musik, vil du hurtigt lægge mærke til fuldskærmsafspilleren, som man sidst så på iOS 10 tilbage i 2016.

Når musikafspilleren kører, vil den vise dig hele albumcoveret på låseskærmen og matche baggrundsfarverne.

Hvis du hellere vil se dine widgets, trykker du blot på albummet for at minimere det.

En anden 'ny' funktion, som Android har haft i årevis, er muligheden for haptisk feedback på tastaturet. Modsat Android skal du ind og slå det til under Indstillinger > Lyde & haptisk feedback, før det fungerer.

Det er nu også muligt at vælge flere stop på sin rejse i Kort, og Mail har nu fået funktioner som påmindelser, planlæg, fortryd send og send på et planlagt tidspunkt.

Annonce:

Der er også en række nye funktioner, som endnu ikke er klar. Blandt andet fælles fotobibliotek, som kan dele billeder af bestemte personer, en række Game Center-funktioner og understøttelse af den såkaldte Matter-standard, som er det nye sprog, alle dine home-produkter kommer til at tale.

Præsenationen af iOS 16. Foto: Ritzau Scanpix/Apple Inc.
Præsenationen af iOS 16. Foto: Ritzau Scanpix/Apple Inc.
 

TIlgængeligt mandag aften
Apple har ikke sat klokkeslæt på, hvornår iOS 16 er tilgængeligt, men flere amerikanske medier gætter på, at man kan downloade det på sin mobil efter kl. 19 dansk tid.

Man finder opdateringen under Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering.

Det er en god idé at sikkerhedskopiere sin mobil, inden man opgraderer. Du kan se, hvornår den senest er sikkerhedskopieret under Indstillinger > "Dit navn" > iCloud > iCloud-sikkerhedskopi. Her kan du også igangsætte en ny kopiering.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: