Annonce:
Annonce:

Ny tv-skærm i år? Her er de største nyheder

De store TV-producenterne har afsløret deres kort. Ekstra Bladet og Flatpanels danner overblik over årets nyheder.

Hvis du kan undvære det allernyeste - og det kan du godt - kan du spare mange penge på en ny skærm. Arkivfoto: Getty Creative
Hvis du kan undvære det allernyeste - og det kan du godt - kan du spare mange penge på en ny skærm. Arkivfoto: Getty Creative
Annonce:
Følg Teknologi

Der er en årlig cyklus på TV-markedet. Hvert forår og sommer lancerer de store producenter - LG, Panasonic, Philips, Samsung og Sony - nye modelprogrammer. Sløret for disse modeller løftes i 1. kvartal og det er altså sket nu.

Den største tendens i 2023 er, at 8K glider endnu mere i baggrunden pga. sløvt salg og total fravær af indhold. LG neddrosler, så de kun har én 8K-model, Sony dropper helt lancering af nye 8K TV, og Panasonic og Philips sælger slet ikke 8K TV.

Det efterlader Samsung, som stadig har tre 8K-modeller, men som har måtte lave krumspring for at leve op til EU's nye, strengene energikrav på TV-området. Du bør i stedet holde fokus på 4K.

Se også på Flatpanels: TV-databasen - find og sammenlign TV

Annonce:

Nogle af de store tendenser i år er øget fokus på design-TV og højere lysstyrke i skærmene. En flerårig tendens har været overgangen til streaming-apps, men der sker kun små ryk i år.

LG
LG mindsker fokus på LCD TV ved at udfase 'NanoCell', som du måske har set i butikkerne. LG sælger stadig LCD TV under 'QNED', som er et marketingbegreb. Fokus øges på OLED TV, hvor topmodellerne bliver mere lysstærke til brug i moderne stuer og til indhold i såkaldt HDR, der er et udvidet spænd af farver og lys.

Arkivfoto: Getty Creative
Arkivfoto: Getty Creative
 

Selskabet udvider sin satsning på design-TV, de såkaldte Posé og Art90, der til forveksling ligner noget fra B&O, om end materialevalget ikke er i samme klasse. LG lancerer sit første 'trådløse' OLED TV (M3), som vi forventer bliver meget dyrt. Der er en særskilt forbindelsesboks, men TV'et skal stadig have strømkabel.

Panasonic
Panasonic har kun præsenteret sin topmodel (MZ2000), som ligeledes bliver væsentlig mere lysstærk til oplyste stuer og HDR-indhold. Resten af Panasonics modelprogram afsløres senere og vi forventer ikke landvindinger.

Annonce:

Philips
Philips løfter lysstyrken i sin topmodel (OLED908) og udbygger udvalget af OLED TV med størrelser ned til 42-tommer. Selskabet slår på tromme for trådløs lyd via TV-skærmen, hvilket åbner for tilslutning af baghøjttalere uden kabeltræk gennem stuen.

PR-foto: TPVision
PR-foto: TPVision
 

Ambilight, som kun Philips har, har fået en Galleri-funktion, der kan vise billeder, når TV'et ikke er i brug.

En anden nyhed er, at Philips overgår fra Android TV til Google TV. Det giver en ny brugerflade på skærmen, hvor indhold fra udvalgte tjenester samles ude på hovedskærmen.

Samsung
Samsung kom endelig med på OLED-vognen i 2022 med varianten QD-OLED og i 2023 øges lysstyrken markant og der kommer en 77' udgave. Det er det overskyggende tema i år, mens 8K-modellerne (LCD-skærme) falder i baggrunden selvom de er prissat som toppen af poppen.

Samsung styrker sin linje af design-TV, hvor den populære The Frame har mat skærm og mulighed for metalramme. The Frame kan vise digital kunst, når den ikke er i brug til film og tv-programmer.

The Frame. PR-foto
The Frame. PR-foto
 

Annonce:

Sony
Du har nok gættet det: Sony øger lysstyrken i år. Det eksemplificeres ved deres QD-OLED TV, der repræsenterer det bedste af det bedste på TV-markedet og nu kommer i 77'.

Sony bruger - ligesom Philips - Google TV og de slår på tromme for deres egen streamingtjeneste kaldet Bravia Core, som leverer den ubestridte bedste billedkvalitet blandt streamingtjenester.

Til de miljøbevidste kommer en ny Øko-hub i skærmene, hvor man kan se, hvordan ens skærmindstillinger påvirker strømregningen og miljøet. Til konsolspillere kommer en ny Game-hub med nem adgang til spilfunktioner.

Køb nu eller vent?
Den årlige cyklus på TV-markedet har effekt på priserne. I foråret og sommeren introduceres de nye modeller til høje, vejledende priser. De falder markant henover året - ofte mere end 50%.

Se også på Flatpanels: Tilbudsjagten

Derfor kan man med fordel spare gode penge ved at købe sidste års modeller her i foråret - hvis man vel og mærke kan undvære nyhederne.


Er du nået til vejs ende af din liste over tv-serier, man bare skal se? Frygt ej, her er det nye års bedste af slagsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: