Efter længere tids virak om den kinesisk-ejede app TikTok kom det frem i sidste uge, at CFCS foruden TikTok også betragter det sociale medie Snapchat som en potentiel sikkerhedsrisiko.
Derfor blev de statslige ansatte opfordret til at slette den amerikanske app på deres arbejdstelefoner.
Hos Snapchat har de dog svært ved at forstå, hvordan de overhovedet er endt på centerets sorte liste, forklarer de til tech-mediet Radar.
’CFCS havde ingen sikkerhedsmæssige bekymringer i forhold til os, men angav, at deres anbefaling var på baggrund af, at de anså Snapchat som værende en arbejdsrelateret app. Det er vi overraskede over, fordi Snapchat er en visuel kommunikationsbeskedplatform, der anvendes af mange europæiske regeringer som en effektiv og sikker måde at kommunikere med deres borgere på, fortæller Snapchat i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.
Opbevares lokalt
Et af CFCS’ hovedargumenter for at slette TikTok er, at videoappen er ejet af det kinesiske selskab Bytedance, der er mistænkt for at videregive oplysninger til styret i Beijing.
Snapchat forklarer dog til Radar, at deres brugerdata forbliver lokalt.
’Snap Inc. er dataansvarlig for snapchatternes data, og denne data opbevares på vores amerikanske og europæiske servere’.
Ifølge Sofie Freja Christensen, der er ekspert i cybersikkerhed og security and compliance manager i it-sikkerhedsfirmaet Dubex, som Radar har været i kontakt med, er Snapchat nok kommet på listen på grund af GPS-sporing.
Inde i snapchat er der nemlig et lille kort, der viser, hvor brugerne befinder sig.
'GPS har været et problem i forbindelse med løbeapp’en Strava. Og det er det samme, som er problemet med Snapchat', siger hun.