Annonce:
Annonce:

Stor test: De lader hurtigst om vinteren

Det kolde vintervejr forlænger ladehastigheden på elbiler med op til 41 procent, viser stor test af 30 elbilers ladehastigheder

Arkivfoto: Mobilsiden.dk
Arkivfoto: Mobilsiden.dk
Annonce:
Følg Teknologi

Elbiler er ikke glade for det kolde vejr i Nordeuropa. En stor test har tidligere vist, at elbilerne taber alt mellem 11 og 32 procent af den oplyste WLTP-rækkevidde i kolde temperaturer på mellem 0 og -10 grader.

Læs også: Test og anmeldelser af elbiler

10 procent langsommere opladning om vinteren
Også når det gælder lynladning af de store højvoltsbatterier, giver vintervejret mange elbiler udfordringer. Norges Automobil-Forbund (NAF) har testet, hvor hurtigt 31 populære elbiler lynlader op fra næsten fladt batteri til omkring 80 procent både om sommeren og om vinteren.

De kolde temperaturer giver ikke optimale betingelser for opladning ved maksimal effekt, hvilket resulterer i langsommere opladning om vinteren.

Blandt de elbiler, som NAF har testet, kan du forvente i gennemsnit 10 procent langsommere lynladning om vinteren.

Læs også: Alt du bør vide om elbilforsikringer

Annonce:

Populær elbil skuffer fælt - er 41 procent langsommere
Der er store forskelle blandt de testede elbiler. Værst står det til i den populære og anmelderroste Hyundai Ioniq 5, som i testen lader hele 41 procent langsommere om vinteren sammenlignet med om sommeren.

Her går en fuld opladning fra at tage imponerende 19 minutter til mere almindelige 32 minutter.

Heller ikke BMW iX xDrive40 performer godt i kulden. Hvor en fuld opladning om sommeren tager 30 minutter, må du føje et kvarter ekstra til om vinteren - en forlængelse af ladetiden på 33 procent.

Kia EV6 er 29 procent længere tid om at lade op om vinteren. Her tager det 35 minutter i stedet for de ellers hurtige 25 minutter.

Andre populære elbiler, som oplever store forlængelser i ladetiden om vinteren på mellem 10 og 25 procent, er Porsche Taycan 4 Cross Tursimo, XPeng P7, Hyundai Ioniq 5 RWD, Opel Mokka-e, Tesla Model Y Long Range Dual Motor og BMW iX xDrive50.

Læs også: Seneste nyt om elbiler

Annonce:

Disse elbiler lader hurtigt om vinteren
Det er ikke alle elbiler, der bukker under for vintervejret. En række testede elbiler oplever ingen forandringer i ladehastigheden i løbet af årstiderne. Det tæller elbilerne Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC, Mercedes-Benz EQB 350 4MATIC, Volkswagen ID.4 og Volkswagen ID.3 Pro S.

Volkswagen ID.4 er en af de modeller, der ikke oplader langsommere om vinteren. Arkivfoto: Volkswagen
Volkswagen ID.4 er en af de modeller, der ikke oplader langsommere om vinteren. Arkivfoto: Volkswagen
 

En anden håndfuld elbiler lader ligefrem hurtigere op om vinteren i forhold til om sommeren. Bedst er NIO ES8, som er 7 procent hurtigere om vinteren. Med en ladetid på 43 minutter om vinteren går det dog ikke voldsomt hurtigt.

Skoda Enyaq iV 80X forbedrer en ladetid på 37 minutter om sommeren med 6 procent til 35 minutter om vinteren. Audi e-tron GT skal kun bruge 19 minutter om vinteren og 20 minutter om sommeren - en lille forbedring på 5 procent.

Også Mercedes-Benz EQA og BYD Tang oplader marginalt hurtigere om vinteren - henholdsvis 3 og 2 procent.


Tre simple tricks: Spar tusindvis på strømmen til din elbil

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: