Afsløret: Så længe ligger kødpålæg i buffeten på hotellet

Store bøder for hygiejne-svigt til Arne Jacobsens ikoniske luksushotel

Foto: Thomas Borberg / Ritzau
Foto: Thomas Borberg / Ritzau
Følg Forbrug

For en måned  kunne Ekstra Bladet fortælle, hvordan Scandic-hotellet i Hvidovre i strid med alle hygiejneregler genbrugte temperatur-belastet pålæg morgenen efter, det havde været serveret første gang.

Afsløret: Sådan genbruger Scandic-hotel morgenmaden

Men den er ifølge Fødevarekontrollen også helt, helt gal med madens temperaturer på det fem-stjernede københavnske Radisson Blu Royal Hotel, som er designet af Arne Jacobsen.

Fødevarekontrollen dukkede forleden op kl. 10.30 og afslørede, at skive-skåret kalkunskinke, skinke og spegepølse havde stået ude ved stuetemperatur i morgenmadsbuffeten i fire timer.

Faktisk havde der i ugevis ikke været styr på temperatur-registreringen, så hotellet fik en bøde på 10.000 kr.

Det skete blot få måneder efter, hotellet fik en bøde på 15.000 kr. fordi ost, rødtunger, vagtler og chokolademousse blev opbevaret for alt for høje og risikable temperaturer.

Alene siden begyndelsen i fjor har dette ene hotel hele otte gange fået kritik af Fødevarekontrollen.

Det skriver Fødevarekontrollen:

Det indskærpes, at fødevarer i alle led, skal beskyttes mod kontaminering og skadelig nedbrydning, som gør dem uegnede til konsum. Følgende er konstateret: Virksomheden har opbevaret skivet kalkunskinke, skinke og spegepølse på buffet ved stuetemperatur i 4 timer fra kl 6:30 til tilsynets start kl 10:30. Det oplyses, at buffet styres efter 3 timers regel.  Virksomheden havde følgende bemærkninger: Vi får strammet op på procedurerne.

Hoteldirektør: Maden opbevares korrekt

’Vi tager kontrolbesøg fra myndighederne meget alvorligt og er for tiden i gang med en total-renovering af hotellet, hvor vi tager højde for bemærkningerne i rapporten. Maden, vi serverer her på hotellet, bliver i den grad opbevaret, tilberedt og serveret i overensstemmelse med alle hygiejne- og sikkerhedsforanstaltninger, men vi var ikke i stand til at fremvise al dokumentation under kontrolbesøget, hvilket vi anerkender, er forkert og ikke acceptabelt. Dette er nu rettet og alle procedurer er blevet kontrolleret og efterkommet,’ står der i et statement fra hoteldirektør Brian Gleeson til Ekstra Bladet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter