Annonce:
Annonce:

Afsløret: Sådan skjuler politiet sine fotovogne

Fartsyndere taber til politiet, som har forberedt sig grundigt på gemmeleg

Kom med ind i de nye fotobiler her. (Foto/redigering: Maria Haargaard)
Annonce:

I påsken var politiet traditionen tro på både sprit- og fartkontrol, og for mange kan fartbøden komme som en overraskelse med posten. Først der opdager de, at de er blevet fotograferet med speederen i bund af en af de 100 nye fotovogne.

For politiet gør en dyd ud af at kunne skjule sine VW Transporter Combi-varevogne med et kameraer i bagruden, viser et dokument fra en sag mellem Rigspolitiet og en leverandør af fartmålere.

Dokumentet afslører de tekniske krav, som politiet havde udarbejdet til, hvad hvad måleudstyret skal kunne.

I dokumentet står, at politiet vil kunne 'opstille udstyret på en sådan måde, at det ikke fremstår som åbenbart, at der er tale om fartkontrol. Dette opnås blandt andet ved, at målevognen typisk parallelparkeres sammen med andre biler langs med vejkanten.'

TV: Fuld mand viser sin mening om fartkontrollen

Annonce:

De såkaldte ATK-vogne kan altså være skjult bag andre biler. Dog skal der være fire meters afstand til bilen, der skjuler fotovognen.

Men det er ikke alt, politiet gør for at undgå at blive afsløret i de fartkontroller, der år skal i år skal bringe 900 millioner kroner fra bilisternes lommer og over i statskassen.

Vognene har i modsætning til tidligere nu gule nummerplader, så de ligner reelle varevogne. Og det avancerede udstyr - en boks med kamera, lasermåler og blitz - er koblet til et 15 meter langt kabel, så vognen kan skjules bag en hæk eller et hjørne, mens boksen står diskret og fotograferer ved vejsiden.

TV: Fotovogn kører igen for stærkt: Burde han få et klip her?

Som reaktion på, at politiet med de mange nye vogne optrapper kontrollen, myldrer det på de sociale medier frem med nye grupper, hvor bilisterne kan dele fotovognens placeringer og advare hinanden.

Annonce:

Bilisternes organisation FDM er kritiske over for de nye vogne og så hellere synlige såkaldte stærekasser på farlige strækninger og mere synligt politi på vejene.

Fotovogn i debatstorm: Folk kan da bare køre ordentligt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: