SF: 'Hundeloven er noget makværk'

Hundeloven skal ændres, hvis det står til SF, der i stedet for en liste over forbudte hunde overvejer et hundekørekort

(Arkivfoto: Valdemar Jørgensen)
(Arkivfoto: Valdemar Jørgensen)

- Hundeloven er noget makværk.

Så klar er beskeden fra SF's dyrevelfærdsordfører, Ida Rosendal Damborg. Det fortæller hun i et interview med hundenyheder.dk.

Derfor vil hun i løbet af ugen tage hundeloven op med Socialdemokraterne og De Radikale.

Læs også: Loven mod muskelhunde bygger på historisk tyndt grundlag

Den fungerer nemlig elendigt, fortæller hun til hundenyheder.dk.

Hundekørekort
- Der er ingen dokumentation for, at hundeloven rent faktisk virker, og imens har rigtig mange hunde og hvalpe måtte betale med deres liv, siger hun til hundenyheder.dk.

Hun mener, at mange af hundebiddene skyldes ejere, der ikke kan styre deres hunde. Altså sager hvor det ifølge hende er ejeren og ikke hunden, der er problemet.

Læs også: Jysk boligselskab forbyder 59 hunderacer

I stedet for en liste over forbudte hunderacer kunne et hundekørekort ifølge hende være en løsning. Så skal ejeren bevise, at han eller hun kan opdrage og styre sin hund. Hun har dog ikke lagt sig fast på en endelig løsning.

Ikke topprioritet hos radikale
De radikales retsordfører, Jeppe Mikkelsen, bakker op om kritikken af loven, men vil ikke umiddelbart gøre noget ved den.

Læs også: Kvinde angrebet af kamphund

- Vi har aldrig været positivt stemt over for Hundeloven. I mine øjne var Hundeloven på mange områder symbolpolitik. Hundes adfærd er mest af alt et resultat af ejerens opdragelse af den enkelte hund. Derfor tror jeg ikke, forbudslister har den store effekt. Min to do-liste som retsordfører er dog meget lang, og her står Hundeloven ikke øverst, siger han til hundenyheder.dk.

Læs mere om sagen på hundenyheder.dk.

Hvad synes du? Deltag i debatten under artiklen

1 kommentar
Vis kommentarer