Over 800 lærere kan miste jobbet

I år er 834 lærere blevet varslet om fyring, viser en opgørelse fra Danmarks Lærerforening

Folkeskolelærere i stort antal risikerer at bliver sat helt uden for døren, yderdøren. Hele 834 lærere har i løbet af i år fået besked om, at de kan blive fyret.

Det skriver folkeskolen. dk

- De lærere, der er i skolerne, kommer til at løbe hurtigt, siger Per Sand, formand for organisationsudvalget i Danmarks Lærerforening.

Varslingerne om afskedigelse rammer næsten i alle kommuner. Ifølge lærerforeningen har 80 procent af kommunerne prikket lærere på skulderen. I 41 kommuner har fem lærere eller flere fået varsel om fyring.

Tallene gælder varslinger, som siden kan være trukket tilbage, inden det nye skoleår begynder, påpeger Per Sand. Men mængden af varslinger er usædvanlig stor, mener han.

Eksempelvis har Slagelse Kommune varslet 73 lærere om, at de er i farezonen. I Vejle drejer det sig om 52.

Samtidig bliver mange stillinger ikke genbesat, når ældre lærere går på pension. Inden for det seneste år er 2500 stillinger blevet forladt, uden at nogen ny lærer har overtaget dem, skriver folkeskolen.dk.

Dertil kommer 400-500 lærere, som blev færdige på læreruddannelserne sidste år, men som endnu ikke har fået et job.

Lærerforeningen regner med, at i alt over 3000 lærere vil stå uden arbejde efter sommerferien, når de nyuddannede har fået deres eksamen.

0 kommentarer
Vis kommentarer