Her flygter bolighaj fra sandheden

Kræver 45.000 under bordet for en lejlighed: Boligsvindler stak halen mellem benene, da Ekstra Bladet konfronterede ham med hans ulovligheder

Bolighaj Alex Viggo Andersen flygtede i panik på sin cykel, da Ekstra Bladet konfronterede ham med hans lyssky adfærd på boligmarkedet. (Foto: Anthon Unger)
Bolighaj Alex Viggo Andersen flygtede i panik på sin cykel, da Ekstra Bladet konfronterede ham med hans lyssky adfærd på boligmarkedet. (Foto: Anthon Unger)

Bolighaj Alex Andersen flygtede i panik, da Ekstra Bladet forleden opsøgte ham på hans bopæl i Badensgade på Amager og forsøgte at få en kommentar til hans ulovlige praksis med at afkræve boligsøgende op imod 45.000 kr. under bordet for en lejlighed i en af hans fire ejendomme på Nørrebro i København.

Det ønsker Alex Andersen ikke at svare på, selv om han gennem flere år systematisk har opkrævet penge under bordet hos desperate boligsøgende.

Har scoret en million
Det afslører flere ugers research, hvor Ekstra Bladet har stemt dørklokker og ringet til hovedparten af beboerne i de fire ejendomme.

Mindst 17 beboere har været tvunget til at betale mellem 30.000 og 45.000 kr. under bordet for en ledig lejlighed hos Alex Andersen.

Der er muligvis yderligere 10-15 ofre, da det ikke er lykkedes Ekstra Bladet at komme i kontakt med samtlige beboere. Dermed tyder alt på, at Alex Andersen meget nemt kan have scoret i omegnen af en million kr. på sine ulovligheder.

Ofrene ønsker Ekstra Bladet held og lykke med at afsløre ulovlighederne. De fleste tør bare ikke selv at stå offentligt frem, fordi de frygter at få Alex Andersen på nakken.

Blandt de mange ofre tør kun fem beboere stå offentligt frem og afsløre, at de har betalt penge under bordet til Alex Andersen eller en af hans stråmænd.

Lea Iversen, som efter flere års chikane følte sig tvunget til at fraflytte sin lejlighed i Sankt Hans Gade 24, betalte 30.000 kr. for en bolig hos Alex Andersen:

Lyssky og mafiaagtigt
– Jeg fik kontakten gennem en af min mors veninder. Efter at have set lejligheden, gav Alex Viggo Andersen mig besked om, at jeg skulle møde op i gården på en bestemt dag med en kuvert med 30.000 kr. i kontanter. Pengene skulle jeg give til en af hans stråmænd, som så ville medbringe den underskrevne huslejekontrakt.

– Jeg havde min far med til mødet. Da vi ankom spurgte stråmanden, om jeg var Lea, og da jeg svarede bekræftende, sagde han, at vi skulle gå ned i kælderen. Da han havde talt pengene op, fik jeg huslejekontrakten, som Alex Andersen havde underskrevet i forvejen. Det virkede meget lyssky og mafiaagtigt, siger Lea Iversen.

Arbejdede for Alex
Veninderne Sanne Eriksen og Iben Madsen måtte også betale dyrt, da de i januar 2007 fik tilbudt en fælles treværelses lejlighed i Griffenfeldgade 26:

– Vi fik kontakten gennem en af vores venner, der selv havde betalt for sin lejlighed i Sankt Hans Gade. Vi havde Sannes forældre med ud at se på lejligheden, som blev vist frem af Alex Andersens stråmand. Han sagde, at hvis vi ville have den, så kostede det 45.000 kr. kontant.

– Vi skulle lægge pengene, når vi underskrev kontrakten. Vi gav hver 22.500 kr. til stråmanden og fik udleveret en huslejekontrakt, som var underskrevet af Alex Andersen, fortæller Iben Madsen.

Slap med 18.000 kr.
Mike Nielsen slap med 18.000 kr. under bordet for sin lejlighed i Møllegade 15, men det var kun, fordi han kendte stråmanden personligt:

– Jeg måtte betale 12.000 kr. under bordet i første omgang for en midlertidig fremlejekontrakt, som skulle genforhandles hvert år. Det var uholdbart for mig, så til sidst truede jeg med at gå til Lejernes LO, hvis jeg ikke fik en rigtig huslejekontrakt.

Det hjalp, men det kostede mig 6000 kr. oveni plus en huslejestigning på 20 pct. Huslejekontrakten var underskrevet af Alex Andersen, siger Mike Nielsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer