Varm og våd dansk sommer

Sommeren bliver varm i Danmark, men regnbygerne truer i horisonten. Se her, hvor du skal tage hen, hvis du vil være helt sikker på sol og varme

Vil du have solgaranti til sommer, så skal du ikke satse for hårdt på Danmark, trods høje gennemsnitstemperaturer. (Foto: Benjamin Kürstein)
Vil du have solgaranti til sommer, så skal du ikke satse for hårdt på Danmark, trods høje gennemsnitstemperaturer. (Foto: Benjamin Kürstein)

Det bliver en varm sommer i Europa, ifølge prognosen fra det internationale vejrbureau ECMWF. Det gælder også for Danmark, lover meteorologisk institut:

- Det ser ud som om, vi får temperaturer, som ligger cirka 1,2 grader højere end det normale for perioden juni til og med august. Det er ganske pænt stykke over det normale, siger energi-og erhvervsmeteorolog Jesper Rasmussen fra DMI til ekstrabladet.dk.

Men.... bygerne truer
Inden man begynder at aflyse charterferien og finde badedyrene frem fra gemmerne, lægger meteorologen en dæmper på den begyndende sommereufori. Høje gennemsnitstemperaturer betyder ikke nødvendigvis godt vejr:

- Det kan dække over mange ting. Hvis det er mange skyer, vil døgntemperaturen holde sig relativt konstant og høj om natten, fordi skyerne holder på varmen. Er der skyfrit, så vil temperaturen svinge mere, med varmere dage og køligere nætter. Så en høj gennemsnitstemperatur siger ikke i sig selv noget om, hvor meget solen skinner, siger Jesper Rasmussen.

Faktisk tyder vejrprognoserne på, at i hvert fald juni truer med at blive en våd fornøjelse for os danskere.

- Vi ligger på en grænse, hvor det er meget usikkert, hvor meget nedbør, der kommer. Så vi kan godt være heldige, at regnen falder uden for Danmark, men nedbøren placerer sig ganske tæt på Danmark, så der er stor risiko for, at det bliver en forholdsvis våd juni herhjemme. Resten af sommeren vil jeg helst ikke udtale mig om endnu, siger Jesper Rasmussen.

Drop Spanien og tag til Thailand
Opgiver du på forhånd den danske sommer og tager til udlandet, så er der nogle destinationer, som lokker med bedre sommertemperaturer end andre:

- Hvis man skal have en varm sommerferie, så ser sådan noget som Thailand godt ud. Den sydvestlige del af USA, Californien og New Mexico, tegner også til at blive mere varmt og tørt end normalt. Kina bliver også relativt varmt og tørt, siger Jesper Rasmussen.

- I Nordafrika bliver det varmere end normalt, men der kommer også mere nedbør. Men det behøver ikke at betyde, at der kommer ret meget, for det er jo normalt Det behøver dog ikke at være ret meget, for der kommer normalt ikke særlig meget på de kanter, så der skal ikke så meget til, før de får mere, siger Jesper Rasmussen.

Andre populære rejsemål ser derimod mindre lovende ud, siger han.

- Spanien er en meget dårlig ide lige i øjeblikket. I hvert fald de næste 14 dage til tre uger, og til dels også efter det, ser meget våde ud for Spanien. Tyrkiet ser også ud til at blive mere våd end normalt i den kommende tid, men man kan godt få godt vejr dernede i begyndelsen af skolernes sommerferie, siger Jesper Rasmussen.

0 kommentarer
Vis kommentarer