Drukner børn for klimaet

Red Barnet forsøger sig med et gruopvækkende event, når de vil sætte fokus på kampen mod klimaforandringerne

Red Barnet vil i morgen fredag se hvor mange danskere, der er villige til at redde børn fra druknedøden. (Modelfoto/Polfoto)
Red Barnet vil i morgen fredag se hvor mange danskere, der er villige til at redde børn fra druknedøden. (Modelfoto/Polfoto)

Red Barnet vil se, hvor mange danskere, der er klar til at redde børns liv, når de i morgen (fredag, red.) smider ti dukker, som ligner børn i Peblingesøen i København.

Eventet hedder ’Don’t drown our future’ (lad være med at drukne vores fremtid, red.) og skal sætte fokus på klimaforandringernes store tabere, som Red Barnet mener er børnene.

Millioner bliver oversvømmet
- Det er et symbol på de millioner af børn i verden, der vil blive udsat for oversvømmelser og andre voldsomme naturkatastrofer, hvis vi ikke gør noget ved klimaforandringerne nu, skriver den humanitære organisation i en pressemeddelelse.

Red børn på nettet
På Red Barnets hjemmeside vil man også kunne redde børnene op af vandet - i cyberspace - og derved vise sin støtte til projektet. Hver gang et barn bliver 'klikket op' på hjemmesiden, vil forskellige virksomheder donere penge til Red Barnet - Jo flere livreddere, desto flere penge vil der rulle ind på Red Barnets konto.
- Der er allerede børn, der dør på grund af klimaforandringerne, og hvis vi ikke handler hurtigt, vil antallet af dødsfald stige, siger Mimi Jakobsen, generaldirektør i Red Barnet.