Asparges og æg – simpelt og godt

Pocherede æg kræver sådan set bare friske æg og evnen til at koge vand

Asparges og pocherede æg er en lækker sommerspise, der er let at lave. God appetit. Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Asparges og pocherede æg er en lækker sommerspise, der er let at lave. God appetit. Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Ekstra Bladet

Pochering er den sagnomspundne kunst at koge et æg uden skal. Æggehviderne bliver silkebløde, og den lune æggeblomme flyder ud på tallerkenen som en cremet sovs. Asparges er i centrum i denne ret, men ægget giver lidt fylde og fedme, ikke mindst på grund af dem cremede æggeblomme.

Pocheringen lykkes, hvis man har friske æg, og hvis vandet er lige under kogepunktet, så vandet er stille.

Ubegrænset adgang med
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
79 kr./md.
Abonnent? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+