At koge suppe på en rødbede ...

Borscht er mere og andet end en rødbedesuppe

Borscht er udbredt fra Europa til Centralasien, så variationerne er mange, men oksekød, rødbede og kål er hyppige gengangere. Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Borscht er udbredt fra Europa til Centralasien, så variationerne er mange, men oksekød, rødbede og kål er hyppige gengangere. Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Ekstra Bladet

Det må være, fordi rødbedefarven er så iøjnefaldende, at Borscht er kendt som en rødbedesuppe. Smag kommer fra mange andre ingredienser, en bund af oksekød, en vifte af grøntsager og et pift af friske urter.

Jeg bruger vand som base for suppen, fordi jeg ikke har oksebouillon liggende. Så for at sikre en god smag af oksekød, skal du være omhyggelig med at brune kødet af, for smagen sidder i stegeskorpen.

Ubegrænset adgang med
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
79 kr./md.
Abonnent? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+