Bøderegn: Disse supermarkeder var fyldt med gammel mad

Som konsekvens af Ekstra Bladets afsløringer tjekker Fødevarekontrollen nu datoer på maden, og det ser alarmerende ud i især en kæde

I april løftede fødevarekontrolløren en pegefinger med besked på at stoppe med at sælge gammel mad. Men købmanden her i Jerlev nær Vejle fortsatte, så i denne måned faldt hammeren, da Fødevarekontrollen afslørede, at butikken var fyldt med gammel mad. Foto: Anders Brohus
I april løftede fødevarekontrolløren en pegefinger med besked på at stoppe med at sælge gammel mad. Men købmanden her i Jerlev nær Vejle fortsatte, så i denne måned faldt hammeren, da Fødevarekontrollen afslørede, at butikken var fyldt med gammel mad. Foto: Anders Brohus

Forleden kunne Ekstra Bladet beskrive, hvordan Min Købmand i landsbyen Jerlev sydvest for Vejle flød med så mange gamle madvarer, at Fødevarestyrelsen skred ind med en bøde og en sur smiley.

Dansk supermarked solgte mad fra 2013

Det viser sig, at dette grelle fund skete som konsekvens af denne avis' afsløringer af generelle problemer med de såkaldte datovarer i store dele af dagligvarehandlen.

- Vi er i øjeblikket i gang med en kampagne, hvor vi kontrollerer fødevarers holdbarhed. Det er en konsekvens af, at I hos Ekstra Bladet i 2018 begyndte at beskrive nogle problemer, som vi absolut mente, at virksomhederne selv kunne løste, forklarer souschef i Fødevarestyrelsen Pernille Lundquist Madsen.

Hun fortsætter: - Det blev der rejst alvorlig tvivl om, hvorvidt virksomhederne faktisk kunne, så derfor iværksatte vi denne kampagne. De endelige resultater foreligger endnu ikke, men det er korrekt, at nogle virksomheder er blevet sanktioneret.

Ekstra Bladet har gennem hjemmesiden Findsmiley.dk fundet nogle af delresultaterne.

Værre end i Netto
Alt noget tyder på, at det om muligt står værre til i Min Købmand, end det gjorde for godt et år siden i Netto, da Ekstra Bladets maddetektiv med hjælp fra et frivilligt landsdækkende korps af datojægere begyndte at beskrive branchens dato-problemer, som i værste fald kan være sundhedsfarlige, fordi bakterier i nogle madvarer går amok over tid.

Mindst ti butikker i Min Købmand-kæden har de seneste uger fået besøg af Fødevarekontrollen, som formentligt også vil troppe op på Dagrofas hovedkontor for at tale et alvorsord med kædedirektøren i Min Købmand, Richo Boss.

For kontroller i Ansager, Agerbæk, Rødding. Nykøbing Mors og Thisted viste betydelige problemer med gammel mad. I Ansager og Agerbæk var det ligesom i Jerlev så grelt, at butikkerne fik bøder og sure smileys, fordi en stor del af sortimentet var udløbet.

I Agerbæk var eksempelvis svinemørbraderne alt for gamle, mens modermælkserstatning og mandler i Ansager var op til et halvt år for gamle.

Uacceptabelt
Selv om Min købmand-butikker i Voldum ved Hadsten, Struer, Brovst, Slagelse og Roskilde ifølge Fødevarestyrelsen var uden gammel mad, ved Dagrofa godt, at man har et problem.

'Vi er allerede fuldt opmærksomme på rapporterne fra Fødevarestyrelsen, og vi har igangsat stramninger af butikkernes procedurer.

Det er selvfølgelig uacceptabelt, at dette finder sted, og derfor er vi i tæt dialog med butikkerne for at sikre, at procedurerne fremadrettet overholdes,' skriver Thomas Hvidberg Troelsen, salgschef i Min Købmand.

Læs kontrolrapporten fra Ansager her.

Læs kontrolrapporten fra Agerbæk her.

Læs kontrolrapporten fra Rødding her.

Læs kontrolrapporten fra Nykøbing Mors her.

Læs kontrolrapporten fra Thisted her.

Dansk supermarked solgte mad fra 2013

To discountkæder afsløret: Her er mad et halvt år for gammel

Efter Ekstra Bladet-afsløringer: Netto-chef fyret

Netto-boss i skideballe til butikschefer: Jeg er vildt skuffet

Ekspert: Denne Netto-butik skal alle undgå

Netto blæser på Fødevarekontrol: Sælger gammel mad alligevel

Presset Netto offentliggør pinlig rapport

Netto solgte et år for gammel babymad

Netto flød med gammel mad: Et kvart ton spredt ud over fortovet

Rikke er Danmarks dato-duks: Hendes Fakta er næsten perfekt

Op til to måneder for gammelt: Rema i brøler med bøffer og babymad

På uanmeldt besøg: Finder gammel mad for 10.000 kroner i supermarked

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind