Bræk og tyndskid: Stort sygdomsudbrud i KL

Mindst 52 medarbejdere i KL fik ødelagt deres weekend af opkastninger og diarré

Det var formentlig thailandske sukkerærter eller en medarbejder med roskildessyge, der gjorde mindst 52 andre syge i den overdådige kantine i det eksklusive KL-Huset i Weidekampsgade på Islands Brygge på Amager
Det var formentlig thailandske sukkerærter eller en medarbejder med roskildessyge, der gjorde mindst 52 andre syge i den overdådige kantine i det eksklusive KL-Huset i Weidekampsgade på Islands Brygge på Amager
Følg Forbrug

Et stort sygdomsudbrud har ramt mindst et halvt hundrede ansatte i Kommunernes Landsforening (KL), som torsdag og fredag i forrige uge spiste i kantinen i kantinen i KL-Huset på Weidekampsgade i København.

TV: Rådden Burger King-mad åd romantikken for kærestepar Lummer Føtex får bøde på 30.000 kr.

- Symptombilledet tyder umiddelbart på norovirus (roskildesyge, red.), men dette søges bekræftet gennem afføringsprøver fra syge, oplyser Fødevarestyrelsen i en kontrolrapport.

Ugenet som menneskeføde
De 52 ansatte blev fredag, lørdag og søndag syge med diarré og opkastninger, og fødevaremyndighederne, som har givet kantinen en såkaldt indskærpelse – selvfølgelig fordi, nogle madvarer i kantinen ikke var egnet som menneskeføde men tvært i mod:

”… sundhedsfarlige eller kontaminerede på en sådan måde, at de ikke med rimelighed kan betragtes som egnede til at blive konsumeret i den tilstand,’ som det formuleres i kontrolrapporten.

Fødevarestyrelsen forsøger at opklare, om smitten kommer fra en medarbejder, der har spredt bakterien til buffeten – eller fra en særlig fødevare.

Ringe håndhygiejne
Mistanken retter sig konkret mod en medarbejder, der torsdag og fredag i forrige uge havde mavesmerter - og mod nogle sukkerærter, som typisk importeres fra Thailand, hvor håndhygiejnen blandt medarbejdere i landbrugserhvervet ikke altid er skide god.

KL lovede Fødevarestyrelsen, at den ville købe længere tænger til salatbaren, så folk med eksempelvis afføringsbakterier på fingrene ikke overfører dem til maden – og dermed kollegaerne.

McKlam får bøde for griseri

TV: Rådden Burger King-mad åd romantikken for kærestepar

TV: Ulækre billeder: Denne burgerbar er MAX klam

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.