Brændende kærlighed til din kartoffelmos

En god kartoffelmos har brug for en kærlig og nænsom behandling

Når kulden udenfor ritgig begynder at få fat, er der ikke noget bedre end mosede kartofler - toppet med sprød bacon of purløg. Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Når kulden udenfor ritgig begynder at få fat, er der ikke noget bedre end mosede kartofler - toppet med sprød bacon of purløg. Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Ekstra Bladet

Du skal undgå at banke stivelsen ud af kartoflerne, hvis du vil have en lind og blød kartoffelmos.

Kartofler er fyldt med stivelse; vi kender det som kartoffelmel, og det er ideelt at tykne rødgrød med.

Desværre kan det også blive aktiveret i kartoffelmosen og gøre mosen klistret. Derfor skal du undgå røremaskiner, elpiskere og foodprocessor, fordi de hvirvler mosen rundt og ælter stivelsen ud af kartoflerne.

Ubegrænset adgang med
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
79 kr./md.
Abonnent? Log ind
Fiduskunst og magistervrøvl