Charter-turister klager: Andre har fået rejsen billigere

Fornærmede danskerne kræver kompensation, når de på ferien har mødt folk, som har betalt mindre for samme tur.

Selv om charterrejsen intet fejler, så bliver nogle sure på bureauerne, når de opdager, at andre har købt samme rejser til en lavere pris. De tror, de har ret til at hæve en indgået købsaftale og indgå en ny, hvor de betaler en lavere pris. PR-foto: Joakim Borén / Spies
Selv om charterrejsen intet fejler, så bliver nogle sure på bureauerne, når de opdager, at andre har købt samme rejser til en lavere pris. De tror, de har ret til at hæve en indgået købsaftale og indgå en ny, hvor de betaler en lavere pris. PR-foto: Joakim Borén / Spies

De fleste, som har været på charterferie ved, at der kan være enkelte medrejsende, som går mere op i at brokke sig end i at slappe af og holde ferie.

Det er også velkendt for mange, at charterrejser, flybilletter og hotelophold konstant varierer i pris således, at jo større efterspørgslen er, jo højere er prisen.

Billigt når andre ikke vil
På samme måde falder prisen selvfølgelig, når efterspørgslen er lav.

Derfor er det billigere at rejse uden for skolernes ferier – eller når der er sydlige temperaturer herhjemme.

200 danskere fanget i klam charter-fælde

Tilsvarende kan det være dyrt at købe rejser, når vejret hjemme er ringe, så alle vil af sted.

Det skal være ens for alle
Og sørme om ikke en disse prisforskelle giver visse charterturister anledning til at oprette klagesager, fordi et retfærdighedsprincip tilsiger dem, at de bør betale den samme lavere pris, som andre har betalt.

Ekstra Bladet følger løbende de sager, der tilgår Pakkerejse-Ankenævnet samt sager, som offentliggøres på brokke-gabestokken Trustpilot.dk.

54 danske mænd bortvist fra flyfabrik på grund af druk

Eksempelvis gik et par gik til ankenævnet efter de forgæves havde krævet kompensation fra rejsebureauet, der havde sendt dem til Egypten.

- På rejsestedet kommer vi i snak med mange andre gæster, og får at vide at de har givet ca. 3000 kr. mindre pr. person, skrev de og krævede samme rabat som de andre gæster har fået dvs. 400 kr. i grundpris samt 2.700 kr. rabat på selve rejsen.

Ønskede aftale ophævet
Kravet fremsatte de altså på trods af, at de havde indgået en klar og bindende aftale med bureauet om, at rejsen skulle koste det, den i sin tid kostede.

Bureauet forklarede venligt, at det to uger før rejsen skulle finde sted, valgte ’sænke prisen på enkelte af vores hoteller for at nå at få afsat de sidste pladser i tide - også selv om vi reelt tabte penge på det.’

Ferie-guide: Sådan undgår du at ende på et usselt hotel

Ankenævnet afviste pure det fortørnede par, ligesom det har afvist andre, der forsøger.

Dyr rejse er ikke en mangel
’Ankenævnet finder ikke at kunne tage stilling til de enkelte bureauers priskalkulationer, og klageren findes i øvrigt ved betalingen at have accepteret den af bureauet tilbudte pris på det samlede arrangement. Den omstændighed, at andre kunder har kunnet købe rejsen billigere end klageren, kan derfor ikke anses for en mangel, der berettiger til kompensation.’

Andre som forgæves forsøger at blive kompenseret – eller som forsøger inden afrejse at hæve køb for så at købe billigere rejser, sviner bureauerne til med ringe anmeldelser på Trustpilot.

Flyselskab sænkede priser
En familie havde betalt 30285 kr. for en rejse.

’Præcis to uger senere ser vi ved et tilfælde, at prisen rejsen er faldet til 27.792 kr altså med ca 2493 kr. Prisfaldet skyldes så vidt vi forstår at flyselskabet Aegean har sænket priserne på deres afgange,’ skriver familiens far.

’Så det koster os knapt 2500,- at vi var tidligt ude og at vi er gode betalere, et fald vi ikke havde mulighed for at forudse,’ fortsætter han.

- Det er ikke fair, slutter han og giver rejsebureauet dumpekarakter selv om rejsen efter det oplyste intet fejlede.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+