’En økologisk fransk klassiker – en ægte smørbagt croissant med creme og et tyndt lag friske økologiske danske rabarber på toppen.’
Så romantisk anpriste gourmet-millionæren Claus Meyers bagerkæde det meget populære, men ikke billige godtebrød i sin filial i Classensgade på Østerbro i København.
Meyer i sandwich-fadæse med to ministre
Problemet er bare, at det økologisk bevidste segment, som købte wienerbrødet, blev snydt. For de friske ’økologiske’ danske rabarber var slet ikke økologiske. Det har Fødevarekontrollen netop afsløret.
Syv gange rabarber-fejl
’Det indskærpes at der i virksomheden ikke må anvendes ikke-økologiske ingredienser i økologisk bagværk samt, at der skal foretages en korrekt varemodtagelse af økologiske fødevarer.
Det er konstateret, at der i september 2015 er modtaget konventionelle rabarber i alt syv gange’, skriver myndigeden i en netop offentliggjort rapport.
Meyer fik også det råd at skrive, at pålægget i stedets sandwichs ikke er økologisk, hvilket nogen kunder ellers kan tro.
Ups, politikernes mad-penge ryger i skattely
Men Meyer er slet ikke alene om bryde øko-reglerne.
113 gange i fjor afslørede Fødevarestyrelsen økologiske regelbrud i knap 100 virksomheder. 12 gange var overtrædelserne så grove, at det medførte politianmeldelser, bøder eller forbud mod at sælge og producere påstået økomad.
Det er flere end de foregående år, hvor der blev afsløret gennemsnitligt syv grove økologi-fupnumre i Danmark.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.