Claus Meyer får kritik for øko-fup

Claus Meyers bageri snød folk til at tro, at konventionel kage var økologisk

Syv gange fik Meyer leveret konventionelle rarbarber, som hans medarbejdere påstod, var økologiske. Foto: Finn Frandsen / Polfoto
Syv gange fik Meyer leveret konventionelle rarbarber, som hans medarbejdere påstod, var økologiske. Foto: Finn Frandsen / Polfoto

’En økologisk fransk klassiker – en ægte smørbagt croissant med creme og et tyndt lag friske økologiske danske rabarber på toppen.’

Så romantisk anpriste gourmet-millionæren Claus Meyers bagerkæde det meget populære, men ikke billige godtebrød i sin filial i Classensgade på Østerbro i København.

Samfund Meyer i sandwich-fadæse med to ministre

Problemet er bare, at det økologisk bevidste segment, som købte wienerbrødet, blev snydt. For de friske ’økologiske’ danske rabarber var slet ikke økologiske. Det har Fødevarekontrollen netop afsløret.

Syv gange rabarber-fejl
’Det indskærpes at der i virksomheden ikke må anvendes ikke-økologiske ingredienser i økologisk bagværk samt, at der skal foretages en korrekt varemodtagelse af økologiske fødevarer.

Det er konstateret, at der i september 2015 er modtaget konventionelle rabarber i alt syv gange’, skriver myndigeden i en netop offentliggjort rapport.

Meyer fik også det råd at skrive, at pålægget i stedets sandwichs ikke er økologisk, hvilket nogen kunder ellers kan tro.

Lykketofts aftale med Claus Meyer betyder, at folketingsmedlemmerne nu køber deres frokost hos ukendte investorer i skattely. Foto: Jens Dresling/ Martin Lehmann Dansk politik Ups, politikernes mad-penge ryger i skattely

Men Meyer er slet ikke alene om bryde øko-reglerne.

113 gange i fjor afslørede Fødevarestyrelsen økologiske regelbrud i knap 100 virksomheder. 12 gange var overtrædelserne så grove, at det medførte politianmeldelser, bøder eller forbud mod at sælge og producere påstået økomad.

Det er flere end de foregående år, hvor der blev afsløret gennemsnitligt syv grove økologi-fupnumre i Danmark.

Meyers filial her i Classensgade fik økologiske skældud af Fødevarekontrollen. Foto: Google Maps
Meyers filial her i Classensgade fik økologiske skældud af Fødevarekontrollen. Foto: Google Maps

Se også: Kapitalfond køber Meyer og Løgismose

Se også: Claus Meyer forgylder sig selv efter rekordår

58 kommentarer
Vis kommentarer