Cremet Carbonara – uden fløde!

Det er ikke fløden, som gør carbonara cremet – det er ren teknik

Carbonara er en italiensk klassiker. Den er billig, nem og hurtigt lavet. Foto: All Over
Carbonara er en italiensk klassiker. Den er billig, nem og hurtigt lavet. Foto: All Over
Ekstra Bladet

For at lave en ægte carbonara i Danmark må vi indgå flere kompromiser, som ville fornærme de fleste italienere.

Vi erstatter den tørrede svinekind ’guanciale’ med bacon, og vi vælger ikke side, når det kommer til italienernes krig mellem pecorino og parmesan. Og fløden får en fridag.

I Italien afsluttes pastaretter oftest i en pande, hvor pastaen slynges med sovsen, indtil pastaen har en tynd belægning af sovs; det samme gælder for carbonara.

Ubegrænset adgang med
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
79 kr./md.
Abonnent? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+