'Curlingforældre' i rejsekort-kamp for 17-årig søn: - Han blev mast op i bussen og forbi kortlæseren

Vores søn lader sig let skubbe af en menneskemængde, argumenterede mor og far

'På dagens bustur kunne han på grund af den ekstreme mængde skubbende passagerer ikke komme til check-in automaten og endte derfor med et ikke indtjekket kort,' klager mor.
'På dagens bustur kunne han på grund af den ekstreme mængde skubbende passagerer ikke komme til check-in automaten og endte derfor med et ikke indtjekket kort,' klager mor.
Følg Forbrug

Et nordsjællandsk forældrepar med moderen som den mest ihærdige, er gået i krig mod trafikselskabet Movia, efter deres 17-årige knægt i januar fik en bøde på 750 kroner for at køre med bus uden gyldig rejsehjemmel.

Tjekkede ikke ind
Under den langstrakte klagesag har forældreparret på intet tidspunkt benægtet, at den store dreng faktisk undlod at tjekke ind med sit rejsekort, da han steg på en bus på vej hjem fra Lyngby Gymnasium.

Men moderen argumenterer for, at sønnen simpelthen ikke havde mulighed for at tjekke ind, fordi mange mennesker skulle med bussen.

'Han blev mast op i bussen og forbi kortlæseren… Unge mennesker - som vores søn, lader sig let påvirke/skubbe af en menneskemængde’, argumenter moren i sagen, som hun indbragte for Ankenævnet for bus, tog og metro efter Movia havde afvist hende.

Skubbende passagerer
’På dagens bustur kunne han på grund af den ekstreme mængde skubbende passagerer ikke komme til check-in automaten og endte derfor med et ikke indtjekket kort,’ forsøgte moren.

’Jeg mener ikke denne afgift er rimelig under de angivne omstændigheder, da man åbenlyst tillod alt for mange passagerer på bussen, som gør betjening af rejsekortet umulig,’ klager hun.

Men nu er reglerne meget klare: Det er alene passagerens ansvar at ’have gyldig rejsehjemmel til hele rejsen, og at denne skal kunne vises frem for kontrolpersonalet under hele rejsen.’

Mor og far betaler
Så hun havde en dårligt sag. Måske derfor forsøgte hun sig med et argument om, at sønnen ikke ville vinde noget ved at snyde:

’Han bruger dagligt rejsekort, som vi som forældre betaler 100 procent. Han har med andre ingen økonomisk interesse i at undlade betaling.’

Men svaret lød: Det bemærkes, at pligten til at betale kontrolafgift ikke er betinget af, om passageren bevidst har forsøgt at unddrage sig betaling.

Mobil-billet?
Nu påstod man så, at drengen havde forsøgt at købe en såkaldt mobil-billet efter, han var steget på bussen.

Men Movia henviste til, at ’mobil-billetter skal være modtaget på telefonen inden ombordstigning.’

I øvrigt havde mor og far vanskeligt ved at bevise, at sønnike faktisk havde købt sådan en mobil-billet. Movia bad om at få hans telefonnummer for at tjekke, om der var købt en.

Forældrene påstod nu, at ’billetten ikke var købt på sønnens telefon, men på en klassekammerats, som ikke længere gik i klassen, og som sønnen ikke længere havde kontakt til.’

Så de blev pure afvist af ankenævnet:

'Han er en rutineret rejsekortbruger og fuldt ud er bekendt med, hvor de to kortlæsere befinder sig ved indgangsdøren, lød dommen som betød, at de skulle se af at få betalt afgiften på de 750 kroner plus et klagegebyr på 160 kroner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?