Rig knægt snyder ansatte

Ejeren af den tidligere kendis-natklub NASA, der nu kaldes 1.th, har snydt mindst to unge østeuropæere for deres løn

Selv om han ikke betaler løn til nogle af sine ansatte, har 20-årige Mads Dinesen haft råd til at donere fra en 75.000-kroners champagneflaske til de fattige. (Privatfoto)
Selv om han ikke betaler løn til nogle af sine ansatte, har 20-årige Mads Dinesen haft råd til at donere fra en 75.000-kroners champagneflaske til de fattige. (Privatfoto)

Natklubejeren Mads Dinesen, også kendt som champagnedrengen, har ikke udbetalt løn til to unge østeuropæere, selv om de har knoklet som afryddere og rengørings-ansatte på den tidligere københavnske kendis-natklub NASA, som nu er blevet omdøbt 1.th.

En af de ansatte, 25-årige Antons Kassins fra Letland har ikke kunnet betale sine regninger længe, da han ikke har fået løn siden marts og helt frem til starten af juli, hvor han endelig sagde op.

- Jeg er nødt til at betale mine regninger og min husleje, men nu er der løbet gebyrer på for 400-500 kroner, fordi jeg ikke får min løn. Det er ikke så godt, siger Antons Kassins, da Ekstra Bladet møder ham på hans bopæl i Herlev.

Han fortæller, at den kun 20-årige Mads Dinesen i alt skylder ham omkring 13.000 kroner.

Kendt og kontroversiel
Den unge lette studerer sports management på Copenhagen Business Academy North, sammen med sin kammerat fra Litauen, Mantas Grigaitis, der også har arbejdet på natklubben 1.th.

Han er også blevet snydt for sin løn her i starten af juli, han har dog ikke været ansat nær så længe som Antons Kassins, der blev ansat i december, men som først fik udbetalt sin første løn i februar måned.

- Natklubejeren skylder mig 2500 kroner før skat. Det er ikke så godt, lyder det fra Mantas Grigaitis.

Læs også: Se også: 20-årig sælger jetset-klub 20-årig sælger jetset-klub

De to østeuropæere fortæller, at Mads Dinesen hele tiden lover dem at udbetale deres løn, men der sker ingenting.

Mads Dinesen er efterhånden kendt for sine eskapader og kontroversielle udtalelser, og han har også tidligere optrådt i medier for blandt andet at skylde energiselskabet Dong en større sum penge.

Hældte dyr champagne i fattighul
Ekstra Bladets hjemmeside bragte i juni måned et billede af en stangstiv Mads Dinesen, der havde lagt et billede på Facebook, hvor han står og hælder Dom Perignon i et såkaldt fattighul ved en kirke på Skt. Annæ Plads i København fra en flaske til intet mindre end 75.000 kroner.

- Med en promille på 2.0 synes jeg det var sjovt, at vise, hvordan man samlede ind til de fattige for 50 år siden. Jeg kan godt finde på at give en 100-kroneseddel til en hjemløs, og jeg tror ikke, at nogen fattige bliver forargede over det her, skrev Mads Dinesen, der lagde mærke til, at mange var blevet vrede på ham:

- Men det er så typisk dansk mentalitet at blive forarget på andres vegne. Den flaske koster 75.000 kr, så med moms og afgifter har den vist bidraget rigeligt til samfundet.

Det viser sig nu, at champagne-stuntet ikke er det eneste, der efterhånden har gjort folk vrede. Tilsyneladende er den rige knægt Mads Dinesen heller ikke i kridthuset hos to østeuropæere i Herlev.

Mads Dinesen er tidligere lokal næstformand for Liberal Alliances Ungdom.

NASA: - De skal nok få pengene

Natklubejer og direktør for diskoteket 1. th. Mads Dinesen, er ikke sen til at skyde skylden på en ledende medarbejder for ikke at have udbetalt penge til hans ansatte, men han erkender, at der er nogle, der ikke har fået deres løn udbetalt rettidigt.

- Grunden til, at der ikke har været betalt, det er, at der ikke har været penge i firmaet til det, siger Mads Dinesen.

- Det går måske ikke så godt?

- Ja, på natklubben? Ja, der er underskud hver måned.

- Men derfor er det vel alligevel ikke i orden, at de ikke får deres løn?

- Nej, men det gør de selvfølgelig også.

- Har du tænkt dig at rette op på det?

- Ja, selvfølgelig, lyder det fra Mads Dinesen.

- Er der noget om, at du har tænkt dig at sælge diskoteket?

- Ja, jeg har sat det til salg i dag (i går, red.), siger Mads Dinesen.

1 af 2 Antons Kassins (tv.) og Mantas Grigaitis savner tusindvis af kroner for deres arbejde på natklubben Første.th., som tidligere hed NASA. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
2 af 2 Selv om han ikke betaler løn til nogle af sine ansatte, har 20-årige Mads Dinesen haft råd til at donere fra en 75.000-kroners champagneflaske til de fattige. (Privatfoto)