Annonce:
Annonce:

5 tip til at få styr på økonomien

Hvis du vil have en sund økonomi, skal du sætte dig klare mål for, hvad du gerne vil opnå. Se her, hvordan du gør

Det kan virke uoverskueligt, men når du har sat klare mål for din økonomi er det lettere at finde steder i budgettet, hvor du godt kan spare. (Foto: Colourbox)
Det kan virke uoverskueligt, men når du har sat klare mål for din økonomi er det lettere at finde steder i budgettet, hvor du godt kan spare. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Dine penge

At leve uden økonomiske mål, er det samme som at henvende sig hos DSB og sige, at du vil købe en billet. På spørgsmålet: 'Hvor skal du hen'? svarer du: 'Det ved jeg ikke'.

I mange år har vi haft den opfattelse, af privatøkonomien var noget, bankrådgiveren tog sig af. Han ringede, når der skulle overføres penge eller investeres eller lægges lån om.

Den tid er forbi - og derfor skal vi selv tage ansvar for, at privatøkonomien er, som vi ønsker, den skal være.

Det er et ukendt område for mange danskere, og derfor sker der tit det, at økonomien kører på autopiloten. Men for at opbygge en stærk økonomi skal du først finde ud af, hvad der er vigtigt for dig her i livet, hvilke økonomiske mål du sætter dig, og hvordan du vil nå dem.

Derfor hænger du i gældstrædemøllen

Annonce:

Hvad er vigtigt?
Når du arbejder med værdier og økonomiske mål, vil du opdage, at mange af de mål, du har, ikke nødvendigvis kræver penge. F.eks. kan det være at bruge mere tid sammen med familien - hvordan gør du det?

Brug dine penge rigtigt

Et andet mål kan være at nedbringe sin gæld to år hurtigere end planlagt. Det kræver en fuldstændig anderledes daglig strategi. Der skal afdrages flere penge på lånet, og disse penge skal komme fra andre ting, som du tidligere har brugt dine penge på.

Sådan finder du 1000 kroner i budgettet

Opgaven kan lyde svær, men i det øjeblik, du har besluttet dig for, at det at nedbringe dit lån er vigtigere end de daglige småindkøb, så vil en del af pengene kunne findes der.

Følg rådene herunder og kom godt i gang!

5 tip til, hvordan du sætter økonomiske mål

Tip nr. 1: Skriv dit mål ned
Indtil målet er skrevet ned, er det kun en hensigtserklæring!

At skrive dine mål ned på et stykke papir betyder, at du får dine tanker omsat til noget konkret. I selve skriveprocessen sker der en forandring af dine tanker - de bliver mere personlige og realistiske.

Annonce:

Hvor mange kæmpegode ideer har du ikke haft i dit hoved, som ikke er blevet til noget - fordi du har haft dem i dit hoved - og 'glemt dem'?

Tip nr. 2: Vær konkret
Dit mål skal være så klart og specifikt, at du ved, hvornår du har nået det.

Jo mere præcist dit mål er, jo nemmere er det at nå målet. Tænk på, hvis du satte dig et mål om at kunne løbe 3 km, og du ikke vidste, hvor dit mål var. Du kunne blive ved med at løbe - længe efter du var kommet i mål - uden at vide, at du havde nået målet.

Et mål om at blive mere velhavende er ikke nok. Du skal præcisere, hvad præcist det betyder for dig at være mere velhavende - f.eks. 1.000.000 på din konto.

Tip nr. 3: Tag handling inden for 48 timer
Hvis målet er vigtigt nok for dig, vil du med det samme gøre et eller andet for at nå dit mål. Hvis du ikke gør det, er det, fordi det ikke er vigtigt nok, og det har tendens til at gå i glemmebogen.

Annonce:

Alle rejser starter med det første skridt - nogle gange er det store skridt, andre gange er det små skridt. Kom i gang inden for 48 timer, og du er godt på vej mod dit mål.

Tip nr. 4: Fortæl andre om dine mål
Argumentet mod at fortælle andre om målet er ofte: Så vil de sige, at det ikke kan lade sig gøre, det er du ikke i stand til, etc.

Andre mennesker ved kun, hvad de selv kan gøre eller ikke gøre. De ved ikke, hvad du kan, så lade være med at lytte til de mennesker.

At involvere de 'rigtige' mennesker betyder, at du bliver bakket op, støttet, motiveret og presset til at forfølge dit mål. Det vil du opleve som positivt - hvis du synes, dit mål er vigtigt nok.

Tip nr. 5: Revidér på dine mål en gang om året
Som minimum skal du revidere dine mål en gang om året - måske oftere. Det er utrolig vigtigt at bevare fokus på målene.

Annonce:

Vi bliver konstant bombarderet med nye ting og indtryk, og hvis du ikke er meget fokuseret på dine mål og på at nå dem, kan du nemt 'glemme' dem og dermed blive ved med at have den økonomi, du har haft i flere år.

Få flere gode råd på styrpaapenge.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: