Her er den værste autostol

Den oppustelige autostol Easycarseat Inflatable dumper med et brag, når det gælder sikkerhed

Selerne sidder helt forkert og er til stor risiko for barnet, lyder dommen over den oppustelige autostol Carseat Inflatable (Foto: ICRT/Tænk)
Selerne sidder helt forkert og er til stor risiko for barnet, lyder dommen over den oppustelige autostol Carseat Inflatable (Foto: ICRT/Tænk)
Følg Dine penge

Selerne sidder helt forkert, og autostolen er for ustabil til at beskytte barnet ved et kraftigt sammenstød. Så hård er dommen over den oppustelige autostol Easycarseat Inflatable, som slår sig op på at være nem og kompakt at have med i bilen.

Men sikkerheden er så ringe, at autostolen dumper med et brag og kun scorer 1 stjerne ud af 6 mulige i en test af FDM og Forbrugerrådet.

Hver femte autostol dumperLangt færre dræbte børn i trafikken

Risiko for kvælning
Testen viser, at ved en kraftig frontal- eller sidekollision vil hofteselen glide ned på maven, og skulderselen op omkring halsen. Desuden har den oppustelige stol ingen øreklapper som på en normal autostol.

- Der er risiko for at barnets hoved ryger ind i døren. Desuden kan barnet få kraftige stød i maven med indre skader til følge, og i værste fald kan barnet blive kvalt. Selv en almindelig, billig autostol er bedre end den oppustelige, forklarer testmedarbejder hos Forbrugerrådet Gitte Sørensen.

Sælges på nettet
Stolen, som er beregnet til børn fra 4 år og op eller mellem 15 og 36 kilo, bliver solgt på nettet via en udenlandsk hjemmeside. Ifølge hjemmesiden er stolen testet på et amerikansk laboratorium og lever op til de internationale retningslinjer om sikkerhed. Alligevel er stolen ikke god nok, fastslår Gitte Sørensen.

- Stolen lever op til den almindelige, internationale standard og er ikke ulovlig. Alligevel vil vi gerne advare imod den - den er direkte farlig, tilføjer testmedarbejderen.

Ifølge Forbrugerrådet er forhandleren orienteret om testresultaterne. Der er dog ingen planer om at trække autostolen tilbage fra markedet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time