Klima-Connie skal stå til regnskab

Skandalen i det danske CO2-register skal have konsekvenser for EU-kommissær Connie Hedegaard, mener medlem af Europaparlamentet Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti

Connie Hedegaard Koksbang er født 15. september 1960 i Holbæk. Hun er EU-kommissær og fhv. minister i Danmark, senest som Minister for FN's klimakonference i december 2009 i København.I perioden 2004 til 2009 var hun miljøminister (2004-2007) og herefter klima- og energiminister til december 2009. Det var under Connie Hedegaards ministerperiode, at det gik galt med det danske CO2-register. (Foto: Jens Dresling)
Connie Hedegaard Koksbang er født 15. september 1960 i Holbæk. Hun er EU-kommissær og fhv. minister i Danmark, senest som Minister for FN's klimakonference i december 2009 i København.I perioden 2004 til 2009 var hun miljøminister (2004-2007) og herefter klima- og energiminister til december 2009. Det var under Connie Hedegaards ministerperiode, at det gik galt med det danske CO2-register. (Foto: Jens Dresling)

EU-Kommissær Connie Hedegaard skal stå til regnskab for skandalen i det danske kvoteregister, som i hendes danske ministerperiode fra 2005 til december 2009, stod pivåbent og trak kriminelle ind i bundter.

Medlem af Europaparlamentet Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti, er klar i mælet. Han slår fast:

- Det er rystende, at svindlen har været så omfattende og har kunnet stå på så længe uden politiske indgreb.

- Det vidner om, at man generelt har ment, at man kunne gøre hvad som helst, når man kunne klistre klima på.

- Dette minder jo om sicilianske tilstande. Connie Hedegaard kan ikke løbe fra sit ansvar, siger Morten Messerschmidt og fortsætter:

- Jeg har forsøgt at rejse sagen i EU. Men som i så mange andre svindelsager er tavsheden slående.

Læs også:

EU kommissær Connie Hedegaard havde ansvaret for det skandaleramte kvoteregister fra januar 2005 til december 2009. Professor Peter Pagh mener, at man bør undersøge, hvad der skete, da ministeriet mørklagde forløbet mellem juli 2009, hvor Kommissionen pegede på problemet, og frem til december 2009, hvor Ekstra Bladet begyndte at oprulle skandalen. (Foto: Peter Hove Olesen) Dine Penge Europæiske lande kan kræve erstatning for milliardtab efter CO2-skandalen

- Jeg har gentagende gange forsøgt at få Kommissionen til at forholde sig til problemet. Men indtil videre uden held. Sagen er dog så betændt, at jeg vil blive ved med at presse på.

- Connie Hedegaard er jo en pæn og ordentlig kommissær, som holder orden i eget hus; men som til gengæld er fuldstændig usynlig i de store debatter.

Læs også:

Dine Penge Barsk kritik af det danske kvote-register

- Reelt er hendes område jo ligegyldigt. Hun har intet økonomisk ansvar og kun en minimal portefølje. Hendes opgave er at koordinere klima på tværs af de reelle arbejdsområder. Det går ikke særligt godt – måske fordi sager som momskarrusellen klæber til området.

- Professor Peter Pagh fra Københavns Universitet mener, at det danske CO2-register har lavet så mange fejl, at man kan frygte, at lande, der har tabt milliarder, vil anlægge sager om store erstatninger mod Danmark. Hvad mener du?

- Det er et kompliceret juridisk spørgsmål og derfor vil jeg ikke tage stilling. Men det er klart, at vi må tage det alvorligt, hvis nogen anlægger sag. Der er bestemt risiko for, at Danmark kan ifalde ansvar. Men i sidste ende er det jo domstolenes afgørelse.

- Når man læser de forskellige rapporter og beretninger fra Kammeradvokaten, Skat, Energistyrelsen og Rigsrevisionen så er det tydeligt, at myndigheder som Skat, Energistyrelser, Rigsrevisioner, kvoteregistre og politi i forskellige lande har meget svært ved at samarbejde. Hvad mener du om det faktum?

- Ja, min umiddelbare kommentar er, at det er jo er rystende, at den slags grundlæggende forholdsregler ikke er blevet taget, inden man satte et kæmpe moms-cirkus i gang.

- Enhver kan sige sig selv, at en så omfattende handel vil blive udnyttet og at det derfor er afgørende nødvendigt at have mulighed for at samarbejde på tværs af grænserne, siger Morten Messerschmidt og konkluderer:

- Det er forstemmende, at EU ikke har taget højde for det, inden man satte samarbejdet i gang!

Ekstrabladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra Connie Hedegaard, men forgæves.

1 af 2 Morten Messerschmidt er født 13. november 1980 i Frederikssund, men bor i dag delvist i Bruxelles og Danmark. Uddannet cand.jur. ved Københavns Universitet 2009 og medlem af Dansk Folkeparti siden 1997. (Foto: Ole Lind)
2 af 2 Connie Hedegaard Koksbang er født 15. september 1960 i Holbæk. Hun er EU-kommissær og fhv. minister i Danmark, senest som Minister for FN's klimakonference i december 2009 i København.I perioden 2004 til 2009 var hun miljøminister (2004-2007) og herefter klima- og energiminister til december 2009. Det var under Connie Hedegaards ministerperiode, at det gik galt med det danske CO2-register. (Foto: Jens Dresling)
0 kommentarer
Vis kommentarer