Danskere lander gigantordre i New Zealand

Ingeniørvirksomheden skal bygge et stort mejeri blandt andet til produktion af mælkepulver i New Zealand

Ingeniørvirksomheden Gea Process Engineering med hovedsæde i Danmark har vundet en kæmpe ordre på hele 525 millioner kroner på konstruktionen af et mejeri for selskabet Fonterra i New Zealand.

Som en del af projektet skal Gea blandt andet bygge verdens største spraytørrer til produktion af mælkepulver - cirka på størrelse med rundetårn.

Anlægget kan behandle mælk fra op mod 260.000 køer om dagen. Projektet skal være færdigt i 2013.

- Gea Process Engineering har udviklet og forsynet markedet med spraytørrere i næsten 80 år, og vi ser området som et af vores vigtigste.

- Vi har derfor et konstant fokus på innovation og ser denne ordre som en tydeligt bevis på, at vi er markedsførende, siger Niels Erik Olsen, næstformand i bestyrelsen for selskabet, i en en pressemeddelelse.

Gea Process Engineering er med mere end 5000 medarbejdere i 40 lande globalt førende inden for industrielle procesanlæg til en række industrier.

Selskabet har sit hovedsæde i Søborg, hvor omkring 500 mennesker er ansat. I 2011 omsatte selskabet for cirka 12 milliarder kroner, og det skabte selskabet et overskud på over en milliard kroner.

Gea Process Engineering er en del af den tyske koncern Gea Group.

0 kommentarer
Vis kommentarer