Endnu et smæk til hussælgere

Nye krav til ejerskifteforsikringer får præmierne til at stige eksplosivt

Ulovlige elinstallationer er blandt det, der fremover dækkes af en ejerskifteforsikring hos de store forsikringsselskaber. Det får prisen til at stige til det dobbelte - og sælger skal betale halvdelen. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)
Ulovlige elinstallationer er blandt det, der fremover dækkes af en ejerskifteforsikring hos de store forsikringsselskaber. Det får prisen til at stige til det dobbelte - og sælger skal betale halvdelen. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)

Tusindvis af økonomisk pressede boligejere må forberede sig på endnu et prischok, når nye lovkrav 1. maj vil gøre ejerskifteforsikringer så dyre, at priserne i udsatte områder bliver mere end fordoblet. Det skriver Jyllands-Posten.

Hvor det hidtil har kostet godt 10.000 kroner at ejerskifteforsikre en mindre villa i Hellerup hos Topdanmark, vil prisen fra 1. maj stige til godt 21.000 kroner.

Årsagen til stigningerne er, at forsikringerne fremover også skal dække fejl ved el- og VVS-installationer, forklarer privatkundedirektør i Topdanmark Erik Adrian.

- Det er områder, som vi hidtil har dækket med en udvidet forsikring, og derfor kender vi nøje risikoen og de merudgifter, som det giver os, siger Erik Adrian.

Din Bolig Forsikring kan blokere egne klager <b>Læs også: Forsikring kan blokere egne klager</b>

Ved at tilbyde køberen en standard ejerskifteforsikring, kan man som sælger slippe for ansvar for blandt andet ulovlige installationer i fem år.

Regningen deles normalt fifty-fifty mellem parterne, men fremover bliver det hussælgerne, der kommer til at hænge på de store prisstigninger.

- Parterne har hidtil som praksis hver betalt halvdelen af engangspræmien på en ejerskifteforsikring, der overholder minimumvilkårene, siger Erik Adrian og tilføjer:

Ifølge Erik Adrian vælger et stort antal huskøbere allerede i dag at købe en udvidet og dyrere ejerskifteforsikring, som løber i fem fremfor 10 år.

Familien Jørgensen har i over to år boet i deres garage i Ringe på Fyn, fordi deres hus er angrebet af skimmelsvamp. (Foto: Gregers Tycho) Din Bolig Boede i garagen i to år <b>Læs også: Boede i garagen i to år </b>

- Nu hæves minimumkravene til noget, der minder meget om det, der i dag svarer til en udvidet forsikring. Derfor bliver det tilbud, som sælger skal lægge frem og betale halvdelen af, også dyrere, forklarer Erik Adrian.

De to øvrige selskaber, Gjensidige og Tryg, ventes ifølge Jyllands-Posten også at varsle markante præmiestigninger.

0 kommentarer
Vis kommentarer