Pensionister tjener styrtende på Apple

Danske pensionsselskaber investerer hundredvis af millioner i den amerikanske it-gigant Apple

Det er ikke kun de danske forbrugere, der i de senere år har kastet deres kærlighed på den amerikanske it-gigant Apple, der blandt andet har skabt storsællerter som iPod, iPhone og iPad.

Det har de danske pensionskasser også, og for manges vedkommende har de deres største enkelte aktieinvestering i Apple, skriver Politiken.

Det gælder blandt andet pensionsselskabet Sampension, der administrerer knap 300.000 danskeres pensionsopsparing.

Ved udgangen af sidste år havde selskabet investeret 764 millioner kroner i Apple, der med stigningerne i aktiens værdi i dag er 1165 millioner kroner værd.

Pensionsselskaberne Pensam, PFA og Industriens Pension, der tilsammen administrerer pensioner for 1,26 millioner danskere, har også investeret hundredvis af millioner i selskabet, der for alles vedkommende er den største udenlandske aktieinvestering.

Ifølge investeringschef Jan Østergaard fra Industriens Pension er Apple i dag blevet så dominerende en faktor på det amerikanske aktiemarked, at aktien både i aktivt og passivt forvaltede porteføljer spiller en helt central rolle.

- Apple er ikke til at undgå - medmindre man vil bære en ekstremt høj risiko for at afvige fra det afkast, som andre opnår.

- Det er dog vigtigt at understrege, at det er vores porteføljeforvalter på det amerikanske marked, der bestemmer, hvor meget vi skal have investeret i selskabet, siger han til Politiken.

Den gode nyhed er, at pensionskassernes investering i Apple, hvis aktieværdi siden årsskiftet er steget cirka 50 procent, har været en guldrandet investering for de danske pensionsopsparere.

Eksempelvis har Sampension alene siden nytår tjent 401 millioner kroner på investeringen i aktien, mens kunderne i Pensam, PFA og Industriens Pension kan glæde sig over gevinster på mellem 113 og 172 millioner kroner, hvis de har holdt fast i aktien.

0 kommentarer
Vis kommentarer