Benzinhamstring inden prisboom

Klokken 10 eksploderer benzinpriserne, og danskerne hamsterer derfor lige nu på landets tankstationer

28-årige Louise var ude i god tid og fik tanket, inden benzinpriserne når nye rekordhøjder (foto: Rasmus Flindt Pedersen)
28-årige Louise var ude i god tid og fik tanket, inden benzinpriserne når nye rekordhøjder (foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Selvom de fleste biler, ekstrabladet.dk møder på Shell-tanken i Kampmannsgade i det indre København, er firmabiler, har også enkelte private fundet vej til benzinstanderne, inden priserne klokken 10 mange steder i landet når op over 13 kroner.

Helt præcist 13 kroner og 12 ører kommer en liter Oktan 95 blyfri ifølge den officielle listepris nu til at koste.

LÆS OGSÅ:

Ærgerlige benzinkunder kom for sent

En af bilisterne er 28-årige Louise, der er helt klar over den ventende prisstigning.

- Jeg var godt klar over, at priserne stiger klokken 10. Det er derfor jeg er her nu (09.15, red.), forklarer Louise til ekstrabladet.dk

Hun griner, da vi spørger, om hun 'hamstrer', men erkender, at prisstigningen kan mærkes, når man får kørt nogen kilometer.

- Der er plads til 55 liter, men når man kører meget, kan det altså mærkes med en prisstigning på over halvanden krone, siger hun, inden hun fortsætter ud i trafikken og brænder den 'billige' benzin af.

I landets yder- og mindre trafikerede områder kan du stadig tanke 'bilig' benzin. Se her hvor, og om det kan betale sig for dig at køre lidt længere efter.