Ditlev Engel - analytikerne 2 - 100

Dagbladet Børsen skrev i 2009, at stillingen mellem Vestas-direktør Ditlev Engel og analytikerne stod 2-0, fordi direktøren to gange og stik imod analytikernes forudsigelser og forventninger undlod at nedjustere. I dag er stillingen en helt anden. Ditlev Engel mente dengang, at man skulle lægge dommerens tillægstid til. Nu er det snart slut

Koncernchef Ditlev Engel er vant til at lade sig interviewe af bl.a. Bloomberg, CNBC, CNN, BBC World News, Reuters og Dow Jones. Nu slutter - formentlig - hans karriere brat i Vestas. Årsagen er rod og kaos. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Koncernchef Ditlev Engel er vant til at lade sig interviewe af bl.a. Bloomberg, CNBC, CNN, BBC World News, Reuters og Dow Jones. Nu slutter - formentlig - hans karriere brat i Vestas. Årsagen er rod og kaos. (Foto: Miriam Dalsgaard)

For knap tre år siden havde koncernchef i Vestas stadig en stor selvtillid. Der var udadtil nogenlunde styr på koncernen trods en begyndende kritik fra analytikernes side.

Ditlev Engel ville ikke lytte til kritikken og undlod to gange inden for en kort periode at nedjustere resultatet i Vestas.

Det fik Dagbladet Børsen til at offentliggøre en artikel med overskriften Ditlev Engel - analytikerne 2-0. Analytikerne var stensikre på, at direktøren blev nødt til at nedskrive resultatet, men nej. Analytikerne fik en lang næse.

Vinderen

I bogen om Ditlev Engel med den voldsomme titel Vinderen, skrevet af forfatteren Ole Sønnichsen, hedder det bl.a.

- Vestas trodser analytikerne.

- Det har længe svirret med rygter blandt journalister og analytikere om, at Ditlev Engel ville bøje sig for den globale finanskrise og nedjustere forventningerne til årsregnskabet for Vestas. Men børsmeddelelsen fortæller en anden historie. Ditlev Engel - analytikerne 2- 0, skriver Børsen kort efter på sin hjemmeside med henvisning til, at Ditlev Engel også trodsede markedets forventninger sidste gang, der var lagt op til nedjusteringer.

Vil score i dommerens tillægstid

Og koncerndirektøren blev i bogen citeret for følgende passage:

- Jeg kan godt forstå, at folk udefra tænker, at vi bliver nødt til at nedjustere forventningerne. Selvfølgelig er der udfordringer, selvfølgelig er der hårde kvartaler forude, og selvfølgelig ville det være let at nedjustere. Men jeg ser på det her indefra og går altid efter at fortælle folk, hvordan vi ser verden, ikke hvordan de gerne vil have, at jeg skal se verden. Derfor er der ingen grund til at nedjustere noget. Vi lægger også dommerens tillægstid til og tror på, at vi nok skal nå at score.

Aktieeksperten

Aktieeksperten Martin Lykke har i dag tidligere udtalt:

- Ditlev Engel hænger fast med det yderste af neglene. Han er en fantastisk overlever, men enden er nær.

Stillingen er i dag Ditlev Engel - analytikerne 2 - 100.