Det kan du få for Facebook-milliarderne

Dyrt rum-legetøj, et skattefrit år og den årlige produktion i 140 af verdens lande: Facebook er blevet en god klatskilling værd

En enkelt rumfærge - eller 58 - skulle der da nok blive råd til, hvis ellers man fik nallerne i de 100 milliarder Facebook-dollars. (Foto: AP)
En enkelt rumfærge - eller 58 - skulle der da nok blive råd til, hvis ellers man fik nallerne i de 100 milliarder Facebook-dollars. (Foto: AP)

Med børsnoteringen af Facebook bliver den nu 27-årige stifter Mark Zuckerberg skudt helt op i toppen af USAs rigeste.

Facebook-aktierne forventes at kunne indbringe mellem 75 og 100 milliarder dollars, når firmaets aktier bliver sat til salg på børsen.

Det lyder jo som mange penge - men hvad kan man egentlig få for godt 560 milliarder kroner, i vore dage? Ekstra Bladet har samlet et par forslag her.

LÆS OGSÅ:

Aktieekspert: Tjen boksen på Facebook

1: Halvdelen af det danske aktiemarked
Kunne du tænke dig alle aktierne i Novo Nordisk? Plus en sjat af Mærsks?

Zuckerbergs penge rækker til at opkøbe halvdelen af alle de danske aktier på markedet - så det kan man satse på, hvis man ikke helt har tiltro til Facebooks fremtid som børsnoteret firma.

2: 26 storebæltsbroer
Storebæltsbroen kostede 21,4 milliarder kroner at opføre (34 milliarder, hvis man medregner renter på lånene. Men det behøver vi ikke - vi har jo pengene!).

For sine Facebook-penge kunne Zuckerberg købe 26 storebæltsforbindelser, og stadig have penge til en nogenlunde anstændig bil at køre over dem i.

Lagt i forlængelse af hinanden ville broerne være 169 kilometer lange.

3: Regningen fra skattefar i 2012
Hvis Zuckerberg skulle være i det gavmilde hjørne, kunne han også bruge sine penge til at gøre danskerne skattefrie i et år.

De godt 560 milliarder, firmaet bliver værd, svarer stort set til det beløb, Thor Möger Petersen skal indkradse i skat om året for at få butik Danmark til at løbe rundt.

4: Alle varer i Kenya
Mark Zuckerbergs firma har nu genereret mere værdi end mange af verdens lande. Havde du Facebook-pengene i hånden, var der frit lejde til en ordentlig shoppetur igennem verdensøkonomien.

Ifølge Forbes magasin har mere end 140 lande i verden et BNP, som ligger under 50 milliarder dollars om året og hvor Facebook-pengene kunne støvsuge landet for alle varer og services.

Facebook-pengene rækker for eksempel til at opkøbe hele Kenyas produktion i et år: Landet har et BNP på 36 milliarder dollars, mindre end halvt så meget som de 100 milliarder, som Zuckerbergs firma nu er værd.

5: 58 rumfærger
Der er intet til hinder for, at Zuckerberg - hvis han synes, at det er lidt for uambitiøst at gå efter verdensherredømmet - kan bevæge sig ud i det ydre rum.

Med 100 milliarder dollars i baglommen kan der blive råd til en mindre flåde af rumfærger: Nasa opgiver prisen på deres seneste rumfærge, som erstattede Space Shuttle Challenger, til sølle 1,7 milliarder dollars, så der er penge nok til 58 rumskibe.