Net-svindlere snyder dansk familie

De udenlandske købere pressede voldsomt på for indgå en handel om en legetøjs-motorcykel og til sidst betalte danskerne 1.960 kr. for transporten. Pengene er tabt

Familien Søborg satte denne Pocket Bike - en slags legetøjs-mortorcykel -- til salg på nettet. Efter mange mail frem og tilbage, hvor køberne pressede mere og mere på for at få gennemført handelen og få tilsendt penge til transporten af biken fra Danmark til England,  overførte Lisbeth Søborg til sidst de 230 euro til parrets konto. Siden har hun intet hørt.  Pengene er tabt. Biken er ikke solgt. (Foto Jakob Jørgensen)
Familien Søborg satte denne Pocket Bike - en slags legetøjs-mortorcykel -- til salg på nettet. Efter mange mail frem og tilbage, hvor køberne pressede mere og mere på for at få gennemført handelen og få tilsendt penge til transporten af biken fra Danmark til England, overførte Lisbeth Søborg til sidst de 230 euro til parrets konto. Siden har hun intet hørt. Pengene er tabt. Biken er ikke solgt. (Foto Jakob Jørgensen)

Lisbeth Søborg fra Rødovre føler sig rigtig dum efter at være blevet fuppet af et udenlandsk net-svindlerpar.

Selv om hun føler, at hun er blevet fuppet godt og grundigt, og måske er lidt til grin, har hun mod og styrke til alligevel at stå frem for at advare andre, der har ting til salg på nettet.

Familien havde sat en Pocket Bike -- en slags legetøjs-motorcykel -- til salg på en netside og Lisbeth Søborg blev kort efter kontaktet på mail af en kvinde, der opgav sit navn som Maria Yiu.

Køberen var meget interesseret og ville gerne købe Pockert Biken så hurtigt som muligt.

- Jeg mailer så frem og tilbage med hende igennem et stykke tid, men hun oplyser, at hun arbejder på havet som ingeniør og derfor har lidt svært ved at overføre transportpengene til shippingfirmaet, siger Lisbeth Søborg og fortsætter:

- Hun beder om, vi indbetaler 230 euro i transport gennem PayPal-systemet til et shippingfirma, som hun anbefaler, men det vil jeg ikke.

En mand står inde for køberen

- Hun nævner så Western Union, og det kender jeg slet ikke til. Jeg undersøger så shippingfirmaet Global Shipping, hvor hun har oplyst et telefonnummer til. Jeg ringer faktisk flere gange til det firma, og taler med en meget sød mand, som absolut kan stå indenfor Maria.

- Firmaet oplyser, at det ofte hjælper hende med transport af ting, hun køber på nettet.

Maria presser efterhånden rigtig meget på for at få gennemført handelen, da biken er en gave til hendes datter i England, og hun vil bare blive så glad for den.

- Hendes mand begynder også at maile til mig. Han understreger, at parret er meget reelle og jeg trygt kan stole på dem. De er også så frække, at de gentagne gange spørger om jeg ikke stoler på dem.

- Her bliver jeg så fanget, og indbetaler de 230 euro samt et gebyr for at benytte Western Union. I alt 1.960 danske kr. sender jeg af sted.

- Herefter mailer jeg selvfølgelig transaktionen til den mailadresse jeg har fået oplyst til hendes shippingfirma, og til hende selv. Herefter hører vi INTET. Jeg prøver, at ringe til selve shippingfirmaet, men der er helt tiden optaget.

Pengene hævet

- Jeg modtager heller ingen mail fra hende, så går mine alarmklokker i gang. Jeg prøver at tage på posthuset for, at stoppe overførslen, men pengene er hævet lige efter jeg har mailet transaktionen.

- Jeg måtte så forklare vores søn, at vi var blevet snydt, og pengene var tabt – samtidig var hans Pocket Bike ikke solgt alligevel.

- Jeg kontaktede politiet, men det kunne intet stille op. Jeg føler mig dum. Jeg sidder med regnskaber til daglig, og undrer mig over, hvordan jeg dog kunne gå i sådan en fælde.

- Problemet er nok, at man bliver kontaktet om en reel annonce, man har på nettet. Ellers ville jeg aldrig sende penge til folk, jeg ikke kender.

- Jeg fik også konstanteret, at det transportfirma parret omtalte slet ikke eksisterede. Navnet lå tæt op af et rigtigt firma i Dubai, der således også er blevet misbrugt, siger Lisbeth Søborg.