200.000 rammes af nyt pensionsloft

Snart kan du kun få fradrag for 55.000 kroner om året på din ratepension . Det går ud over mange almindelige mennesker, mener Forsikring og Pension

Brancheorganisation advarer mod nyt pensionsloft. (Foto: Colourbox)
Brancheorganisation advarer mod nyt pensionsloft. (Foto: Colourbox)

Når julegaverne er købt, så kan det måske være en god idé at tage et kig på sin pensionsordning. I det nye år har regeringen nemlig bebudet et nyt loft på indbetalingerne til ratepension.

Fremover vil det kun være muligt at få fradrag for 55.000 kroner om året på sin ratepension, og ifølge en analyse fra brancheorganisationen Forsikring og Pension så vil knap 200.000 danskere blive ramt af ændringen.

Dårlig idé
Det er de indbetalere, der sidste år har sat mere end 55.000 kroner ind på deres ratepensioner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi synes som udgangspunkt, at det er en dårlig idé med et loft. Det forhindrer pensionsopsparerne i at spare det op, som de har lyst til, siger Jan V. Hansen, underdirektør i Forsikring og Pension.

Læs også: Kvinder er ligeglade med penge

I 2010 blev loftet sænket til de nuværende 100.000 kroner, men underdirektøren mener, at der med det nye loft vil være anden situation. Denne gang vil det nemlig i højere grad ramme den gennemsnitlige borger med en almindelig indkomst, som sparer op til pension.

Livrente-opsparing uden loft
Jan V. Hansen vurderer, at langt de fleste vil kanalisere pensionskronerne over på en livrente-opsparing i stedet for, hvor der ikke er indført loft, og derfor vil det i det lange løb nok ikke komme til at betyde så meget, vurderer underdirektøren.

Samtidig er gevinsten for statskassen også til at overse.

- Den eneste måde regeringen kan få flere penge i kassen er ved at få dem ud i forbrug. Pointen er, at staten får pengene igen, når pensionen bliver udbetalt. Man kan få pengene nu og her i stedet for at få dem senere, siger Jan V. Hansen til Frederiksborg Amts Avis.

Læs også: Ny finanslov deler vandene

Sidste år faldt indbetalingerne til fradragsberettigede pensioner med 13 milliarder kroner, men der var dengang ikke tegn på, at pengene gik til at købe flere samtalekøkkener og fladskærme, forklarer privatøkonom Las Olsen fra Danske Bank:

- Man har sparet op på den kortsigtede opsparing i stedet, og det kan godt være, at man vil se samme tendens opsparing næste år, siger privatøkonomen med henvisning til den økonomiske krise.

Får det nye pensionsloft dig til at spare mindre op til alderdommen, så skriv din kommentar nedenfor eller skriv til kup!