Gaddafis enke lover danskere guld

Gaddafis enke tilbyder i e-mails penge, hvis man vil være med til at forvalte hendes gigantiske formue

Gaddafis enke lover i e-mails danskerne penge, hvis de vil hjælpe med at forvalte hendes enorme formue. (Foto: WeCloud)
Gaddafis enke lover i e-mails danskerne penge, hvis de vil hjælpe med at forvalte hendes enorme formue. (Foto: WeCloud)

Muammer Gaddafis enke beder nu danskerne om hjælp til at forvalte hendes gigantiske formue gennem såkaldte 'nigeria-breve'. Det skriver comon.dk.

Da Muammar Gaddafi døde, efterlod han ikke kun en begejstret befolkning og udbombede byer. Han efterlod også en personlig formue på omkring 200 milliarder dollars, nok til at gøre ham til verdens rigeste mand - nogensinde.

Se også: Gammel pornoredaktør bag svindelfirma

Gaddafis kone, Safia Farkash, var også godt kørende økonomisk. Hendes personlige formue er anslået til omkring 30 milliarder dollars - heraf omkring 20 ton guld. Det lykkedes hende at undslippe borgerkrigen i august, ved at flygte i bil gennem ørkenen til Algeriet, hvor hun fik opholdstilladelse af 'humanitære årsager'.

Glad for mandens død
Alle ved, at det kan være svært at administrere så mange penge, og nu har det svenske it-sikkerhedsfirma 'WeCloud', registreret en stor mængde spammails i danske indbakker, der angiveligt er sendt fra den rige enke. Her bliver man lovet nem adgang til rigdommene.

Se også: Klaus Riskær igen tiltalt for svindel

- Afsenderen hævder at være blevet misbrugt af Gaddafis øvrige familie, og skriver også, at hun og hendes børn er chokerede, men glade over nyheden om Muammar Gaddafis død. Desuden beder afsenderen om hjælp til at administrere en formue, som hun er "kommet over", fortæller Rikard Zetterberg, CEO hos WeCloud.

Hvis man føler sig fristet af tilbuddet om de gratis rigdomme skal man tænke sig om en ekstra gang. For ifølge 'WeCloud' er de fleste mails afsendt fra en server i Australien. Altså langt fra de angivelige rigdomme i Algeriet.

Se enkens brev til højre for artiklen