Finanstilsynet melder Tryg til politiet

Tryg og Carnegie Bank er meldt til politiet af Finanstilsynet for videregivelse af intern viden

Forsikringskoncernen Tryg og Carnegie Bank er i august 2010 blevet politianmeldt i en sag om videregivelse af intern viden, oplyser Finanstilsynet.

Anmeldelserne har ikke tidligere været offentliggjort af hensyn til efterforskningen, skriver tilsynet i en meddelelse.

- Videregivelse af intern viden er i strid med lovgivningen, da det giver modtageren en fordel i forhold til resten af markedet, siger kontorchef i tilsynets Børskontor, Hanne Råe Larsen, i en kommentar.

Sagen går tilbage til april 2010, hvor Carnegie Bank udsendte en e-mail til en række kunder, om at der var dårlige nyheder på vej fra Tryg.

Dagen efter offentliggjorde Tryg en selskabsmeddelelse om ekstraordinære vinterskader for ca. 700 millioner kroner i 1. kvartal 2010.

Finanstilsynet vurderer, at både videregivelsen fra Tryg til Carnegie Bank og videregivelsen fra banken til dens kunder var i strid med loven.

Da Carnegie Bank handlede med Tryg-aktier samme dag, som den orienterede sine kunder, er banken også anmeldt for insiderhandel.

Carnegie Bank accepterer en bøde på 100.000 kroner i sagen, oplyser selskabet.

- Efter grundige overvejelser vedrørende ressourceforbruget ved et videre sagsforløb har Carnegie Bank A/S accepteret at betale bøden og vil derfor ikke forfølge sagen yderligere, skriver Carnegie Bank i en pressemeddelelse.

Dagbladet Børsen beskrev i april 2010, hvordan særligt udvalgte investorer fik 24 timers forspring til at handle Tryg-aktier, før selskabet offentliggjorde meddelelsen om de ekstraordinære vinterskader.

Trygs chef for investor relations, Ole Søeberg, erkendte dengang over for Børsen, at han havde været i kontakt med Carnegie:

- Men jeg har ikke sagt noget, som er i strid med Trygs politik på området. Efter min opfattelse har Carnegie Bank lagt to og to sammen. Samtidig er der tale om en markant stramning af mine udtalelser fra Carnegies side.