Godt nyt til flekslånere

Danske boligejere med etårige rentetilpasningslån får sandsynligvis endnu et år med historisk lave renter

Der er gode udsigter for boligejere med flekslån. (Foto: Colourbox)
Der er gode udsigter for boligejere med flekslån. (Foto: Colourbox)

Tusindvis af danske boligejere venter i disse dage med spænding på, hvor meget de skal betale i rente det næste år.

Mandag blev en del af spændingen udløst - og boligejere med rentetilpasningslån, som skal fornys 1. oktober, kan formentlig se frem til endnu et billigt år.

- Vi har været vidne til et markant rentefald hen over sommeren. Det nyder de mange låntagere, som skal have deres lån rentetilpasset 1. oktober, stor gavn af. Startskuddet har lydt i dag, og vi er kommet fornemt fra start.

Det siger cheføkonom John Madsen fra Nykredit i en kommentar.

De seneste dages rentefald betyder, at F1-renten mandag landede på 1,28 procent.

Til sammenligning var F1-renten ved rentetilpasningen 1. april i år på omkring 2,1 procent og ved rentetilpasningen 1. oktober sidste år på 1,33 procent.

- Usikkerheden omkring renterne selv på kort sigt er denne gang særlig stor - men det ser ud til, at låntagerne får en tilpasningsrente 1. oktober tæt på eller under de historisk lave renter fra 2010, siger John Madsen.

Auktioner for 85 milliarder
Der skal i de kommende dage afholdes auktioner for i alt omkring 85 milliarder kroner - heraf er 60 milliarder kroner i Nykredit.

Mere end 95 procent af lånene har som udgangspunkt årlig rentetilpasning, og udbuddet er primært koncentreret i de 1-årige obligationer, oplyser Nykredit.

Den største rentetilpasningstermin er fortsat januar terminen. 1. januar udløber rentetilpasningsobligationer for 550 milliarder kroner, og det ser ud til, at det meget lave renteniveau kan fastholdes året ud.

- De lavere renter er samtidig en kærkommen håndsrækning til et fastfrosset boligmarked. Danskerne er nemlig blevet langt mere rentefølsomme end tidligere, siger John Madsen.

For Nykredit koncernens privatkunder, som har et F1-lån, vil et rentefald på et kvart procentpoint betyde en samlet rentebesparelse på knap 400 millioner kroner før skat.