Annonce:
Annonce:

Tiltalte står i det danske kvoteregister

Den danske Rigsrevision arbejder fortsat på at afdække, hvad der skete, da det danske kvoteregister indførte en administrativ forenkling

EUs nuværemde klimakommissær Connie Hedegaard var minister og ansvarlig, dengang der blev aftalt en administrativ forenkling, hvorefter kvoteregisteret undlod at tjekke personer og selskaber. Det skete i strid med alle regler.
EUs nuværemde klimakommissær Connie Hedegaard var minister og ansvarlig, dengang der blev aftalt en administrativ forenkling, hvorefter kvoteregisteret undlod at tjekke personer og selskaber. Det skete i strid med alle regler.
Annonce:
Følg Dine penge

I Frankfurt i Tyskland er der netop taget hul på en omfattende sag om svindel med CO2-kvoter.

Seks personer fra Tyskland, Storbritannien og Frankrig er tiltalt for at have stjålet ca. 1,5 mia. kr. i moms efter vældige handler med CO2-kvoter.

Fem af de tiltalte i sagen står i det nu sammenbrudte og skandaleramte danske kvoteregister.

Det drejer sig om Claude Bauduin, Wayne Stewart Brown, Irfan Musa Patel, Fraz Mir og Bjoern Peitzmeyer. Sidstenævntes far, Robert Pietzmeyer er ligeledes tiltalt, men som den eneste, findes han ikke i det danske register.

Ifølge anklagemyndigheden misbrugte de i perioden 2009 til 2010 de tyske skatteregler samtidig med, at de handlede CO2-kvoter på tværs af landegrænser.

Det kom frem under mandagens retsmøde. De tiltalte nægter sig skyldige i anklagerne.

Annonce:

Den ene af de tiltalte er en tidligere kendt fransk teaterdirektør Claude Bauduin, der på et tidspunkt flygtede til Milano, men som blev taget til fange og sat i varetægtsfængsel i Tyskland.

I sagen spiller en række ansatte i Deutsche Bank er særdeles uheldig rolle, men banken understreger, at den ikke som bank er omfattet af undersøgelsen.

Tyskland er et af de lande, der har været hårdest ramt af momssvindel efter handler med CO2-kvoter. Det samlede tab i den tyske statskasse menes at ligge et sted mellem 6 og 8 mia. kr. Knap 180 mennesker er sigtet i sagerne.

Ekstra Bladet har tidligere dokumenteret, hvordan de sager, der er under efterforskning i bl.a. Tyskland, England, Norge, Holland, Belgien og Frankrig hænger sammen. Alle sagerne har i øvrigt det til fælles, at de formodede svindlere har anvendt konti i det danske kvoteregister.

Den danske rigsrevision arbejder fortsat på at undersøge, hvad der egentlig skete, da det danske kvoteregister op til klimakonferencen i København i 2009, på kort tid blev verdens største af sin art med 1.256 konti.

Annonce:

Undersøgelsen, der ventes offentliggjort i begyndelsen af det nye år, vil formentlig give svar på, hvem det var, der indførte en administrativ forenkling, hvorefter kvoteregisteret i strid med alle regler undlod at tjekke personer og selskaber, men optog enhver, der sig lod registrere.

Hvem tog beslutningen om at indføre den administrative forenkling? Var det ministeren Connie Hedegaard? Departementschefen? Kontorchefen? Lederen af registeret? En tilfældig medarbejder? Det vil undersøgelsen søge at afdække.

Europol har tidligere skønnet, at der er stjålet 38 mia. kr. i moms efter handler med CO2-kvoter. Det skøn holder organisationen fortsat fast ved.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: