DSB First: Underskud på 294 millioner

Selskabet mistede 800.000 kroner om dagen i 2010. Det er det svenske togeventyr, som har tappet DSBFirst for finanser

Øresundstrafikken har væltet DSBFirsts regnskab. (Foto: Jens Dige)
Øresundstrafikken har væltet DSBFirsts regnskab. (Foto: Jens Dige)

Hver gang der kom en krone i kassen hos den danske afdeling af det skandaleramte togselskab DSBFirst sidste år, tabte virksomheden 46 øre. Samlet landede underskuddet før skat på 294 millioner kroner, skriver Ingeniørens på sin hjemmeside, ing.dk.

Det viser DSBFirsts årsregnskab fra 2010, som den danske afdeling af virksomheden har sendt til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, skriver ingeniøren.

Læs: DSB får hård kritik af Sverige

Trængsler i Sverige
Regnskabet dækker udelukkende det danske søsterselskab, men afslører, at DSBFirsts økonomiske trængsler især skyldes det svenske søsterselskab, som står for driften af øresundstogene. Her har den danske afdeling af DSB First 190 millioner kroner til gode, skriver Ingeniøren.

Samtidig nedskriver firmaet i 2010 værdien af udstyr til togene med 79 millioner kroner, og det bidrager også til underskuddet.

Læs: Flere penge til DSBFirst kræver nyt udbud

Ultimatum til i morgen
'Den samlede aktivitet omkring DSBFirst Øresund er i en alvorlig økonomisk situation, idet forretningsområdets samlede økonomiske udvikling i 2010 ikke har levet op til det forventede med store driftsunderskud til følge. Det er konstateret, at denne udvikling er fortsat med et driftsunderskud i den forløbne del af 2010, skriver ledelsen ifølge Ingeniøren i sin beretning.

Inden i morgen skal de svenske trafikkøbere melde ud i forhold til en ny kontrakt, der skal sikre DSBFirst flere penge for at stå for driften af Øresundstogene i Sverige. Skriver de ikke under, vil selskabet sandsynligvis blive lukket, skriver Ingeniøren.

0 kommentarer
Vis kommentarer