Annonce:
Annonce:

Sådan får du designmøbler til spotpris

Du kan indrette hjemmet med kopier af klassiske designermøbler helt lovligt og spare tusindvis af kroner

Annonce:
Følg Dine penge

Sæt dig godt til rette i Svanen, brug Ægget som fodskammel, og lad lyset skinne fra Koglen og spar samtidig over 144.000 kroner på din designer-luksus.

En række danskejede firmaer har nemlig fundet ud af, hvordan man omgår den 70 år lange ophavsret på møbler fra kendte designere som Arne Jacobsen og Hans Wegner.

De opretter deres firma i England, hvor møbler ikke er omfattet af ophavsretten. Herfra kan de så importere kopi designermøbler fra Asien og distribuere dem videre til flere og flere danske forbrugere via deres hjemmeside. Helt lovligt.

Læs også: Kommunal shop-amok midt i krisen

Stor efterspørgsel
En af dem er replica-design.com. Her solgte de sidste år 1000 styk møbler til det danske marked. Efter at have set de foreløbige salgstal for 2011 forventer de en fordobling af sidste års danske omsætning på 4,5 millioner kroner.

Annonce:

- Krisen har især været til vores fordel. Dem der normalt ville spare sammen til en ægte designvare køber hos os i stedet for, siger medejer Jesper Jensen.

Hos Voga.com mærker man også den stigende interesse. Det skyldes ifølge ejeren Jacob Kristensen to ting.

- Folk har fundet ud af, at det er en lækker kvalitet, der ligner originalen 99 procent, og at det er lovligt. Det bekymrede dem før, siger han.

Han har ingen moralske skrupler over at kopiere designernes arbejde.

- Vi har bestemt ikke dårlig samvittighed. Vi gør, at lækkert design ikke kun er for de rige. Desuden tvinger vi producenterne til at være mere innovative, siger han.

Læs også: Thorborg: Sådan "narrer" du kunderne

Annonce:

Overraskende kvalitet
En af de flittige og kritiske kopi-kunder er 41-årige Niels-Christian Andersen. Han har arbejdet på møbelfabrikken Steens Furniture i 23 år, hvor han i dag står for overfladebehandling. Han købt alt lige fra Ægget til Koglen, fordi han ikke har råd til originalerne. Men derfor skal de stadig være næsten identiske.

- Jeg er meget kritisk, når det kommer til finish. Jeg vil have, at møblerne skal ligne de rigtige i form og kvalitet, så jeg var ret spændt, da jeg bestilte kopimøbler første gang, siger han.

Niels-Christians tvivl blev dog gjort til skamme. I dag sidder han i et ’Æg’, som den garvede møbelmand ikke selv kan skelne fra en original. Men efter at have handlet 15 gange på forskellige hjemmesider har dog lært, at pris og kvalitet også hænger sammen inden for replika-møbler.

- Det kan ikke betale sig at købe det billigste. Giver du lidt ekstra for det, så er det en overraskende god kvalitet. Jeg kan ikke se eller mærke forskel, siger han.

Læs også: Wegner-møbler hitter stadig vildt

Det er hæleri
Hos Frederecia Furniture, der har blandt andet har rettighederne til Børge Mogensen kendte møbler, er man mildest talt ikke begejstrede for den nye fidus.

Annonce:

- Vi har brugt to generationer på at opbygge et brand. Min far samarbejde med Børge Mogensen. Så det er trist at se, at andre bare kan stjæle det. Det er jo hæleri, siger ejer Thomas Graversen.

- Kan I mærke, at de stjæler kunder fra jer?

- Jeg tror ikke, at de stjæler så mange kunder fra os, men det generer alligevel min moral. Det er en form for anerkendt guerilla-krig. De er jo en flok vilde hunde.

- Men er det så ikke fair, at alle kan få et kvalitets designermøbel?

- Folk er jo ikke dumme. De ville ikke betale for vores produkter, hvis de ikke var det værd. Og de kopimøbler, som jeg har set, har været gruvækkende dårlige.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: